Co na terasu? Modrin-Thermowood-Woodplastic

Ahoj, právě se rozhodujeme jaký materiál zvolit na terasu a kolem bazénu. Našla jsem zde několik diskuzi k těmto materiálům, ale povětšinou staré příspěvky. Máte někdo aktuálnější info, doporučení k těmto třem materiálům uvedeným v nadpisu. Pište prosím pro a proti, ktera má vaše terasa po x mesicich/ letech používání.
Odpovědět
@paja321 mame kamen,tzv.vymyvana dlazba se tomu rika. Jsme spokojeni,je to zcels bezudrzbove.A stale pekne.
Odpovědět
My mame terasu kamen (porfyr) a pak na ni navazuje “terasa” co je kolem bazenu - ta je z modrinu. Vypada to hezky, ale ma za sebou teprve sezonu. Jestli chces poslu foto do PM.
Odpovědět
@akoinac za fotku bych byla určitě ráda :-) mohu se zeptat na ten modrin? Kolik vás vyšel m2? Jak jste ho ošetřili po pokladce? Po létě? V létě na slunku se na něm dalo stát? Zadne třísky? :-)
Odpovědět
@akoinac ahoj, prosim te, muzu taky poprosit o foto, taky nas to ted ceka a nemuzeme se nejak rozhodnout, dekuji
Odpovědět
@bubuskubus foto jsem poslal do PM
Odpovědět
@paja321 pajo taky to mas ve zprave. Modrin jsem kupoval primo na pile, vyslo nas to 550m2, ale samozrejme musis si pricist hranoly, vruty... Mimochodem vruty jsem kupoval (mazu vyrobce at nekdo nema kecy ze delam reklamu) - Nekorodující pevnostní vruty z martenzitické ocele s plochou hlavou TX-25 5x60mm ja jak koupil to drevo tak jsem to 2x napustil impregnaci proti houbam, skudcum, plisnim a pak jsem to jeste 2x natiral olejem. pote doporucuji natirat 2x rocne - po sezone na podzim (natiral jsem tyden zpatky) a po zime na jar (kdyz uz prumerna teplota skoci pres 10 stupnu). stat se natom dalo, co se tyka trisek tak... je to drevo, nejak hrozne to neni, ale hlavne kdyz z toho vytiram ten prebytecnej olej tak clovek neco "potka"
Odpovědět
@akoinac moc ti dekuji
Odpovědět
@akoinac modřín sibiřský hladký nebo vroubky? A jaká třída kvality?
Odpovědět
@mitoma vroubky a B-cko
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Zdravím, máme za sebou desítky realizací teras dřevěných i dřevoplastových teras a obecně jsou následující výhody a nevýhody: Dřevo - sibiřský modřín / termodřevo (Z mých zkušeností nemá termodřevo zásadně vyšší životnost, je to v jednotkách let, proto ho zahrnuji do jedné skupiny) ---------------------------------- + pocit ze dřeva, přírodní materiál + nízká pořizovací cena + využití tam, kde nepotřebuji dlouhodobou životnost: chatičky, komerční objekty která jsou v nájmu + pokud po terase nechodíte bez bot - nízká cena je vykoupena životností, která se pohybuje dle podmínek a toho jak se o ní budete starat v rozmezí 8 - 12 let, potom již dřevo praská a rozpadá se - životnost přímo ovlivňujete tím jak se o dřevo staráte a jak je hodně namáhané, je třeba pravidelně natírat a brousit - je třeba počítat s tím, že i když máte exotické dřevo, vše během 2 - 3 zim zešedne - pokud na terasu někdy vyjdete v ponožkách nebo naboso, je třeba se více věnovat broušení, které není úplně jednoduché, protože terasové prkno má vždy drážkovaný profil - z pohledu montáže je třeba prkna při montáži spádovat, cca 1 cm na 1 m WPC - plná prkna Woodplastic ---------------------------------- + dlouholetá životnost více než 40 let + barevná stálost materiálu, v řádech 10 let dochází k velmi mírnému zesvětlení odstínu, pokud však vedle nepoložíte nové prkno, tak to nepoznáte + plná prkna není třeba spádovat, můžete si libovolně vybrat směr pokládky prken + roztažnost prkna je v rozmezí letních a zimních měsíců 2 mm na délku 4 m prkna, vzhledově tedy stále příjemné + prkna je možné po nahřátí tvarovat + bez nutnosti natírání a broušení + na výběr z více profilů prken ( https://www.terasy.net/terasova-prkna ) + stejně jako všechna WPC prkna nejsou savá, pokud tedy na ně něco rozlijete, je možné to vyčistiti, protože se to nedostane do struktury dřeva + v hodné k bazénům a rodinným domům, všude tam kde očekáváte dlouholetou životnost - vyšší cena, která jsem jen pořizovací, protože v životnosti máte návratnost již po 10 letech - WPC prkno, především v tmavším odstínu se více rozehřívá než dřevo, k bazénu nedoporučujeme úplně tmavé odstíny, se světlejšími není problém Snad Vám toto pomůže s výběrem materiálu. Případně se můžete s námi i poradit nebo si nechat od nás namontovat terasu. Více na www.terasy.net
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od terasy_net:

Zdravím, máme za sebou desítky realizací teras dř…
@terasy_net Myslela jsem, ze thermo uprava neni o zivotnosti, ale o tom, ze se drevo mene krouti pod vlivem pocasi. My jdem urcite do modrinu (jeste max. zvazuju akat). Celkove zadny napodobeniny niceho nemusim. Ten plast je navic neprijemny na nohy a v lete pekne rozpaleny. Mozna vydrzi dyl, ale jde taky o to, jak behem ty zivotnosti vypada. Prece jen drevo starne ponekud esteticteji. Ale jo, musi se o to clovek starat. Exoticke dreviny jsou zbytecne drahe, zivotnost o tolik vyssi neni, nikdo poradne nevi, jak z dlouhodobeho hlediska reaguji na mraz. A tahat sem z exotiky drevo, ktery sem ani nepatri, no nevim.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od bayt:

@terasy_net Myslela jsem, ze thermo uprava neni o…
@bayt Sibiřský modřín je nejprodávanější klasika. Ty exotické mají výhodu vyšší hustoty a déle vydží, ale zase se to s exotikou nesmí přehánět. Zákazník měl terasu z bambusu, měla být nesmrtelná a po 3 letech je plná třísek a už jsme ji měnili a to vyšel m2 na více než 3 tis. Kč
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od terasy_net:

Zdravím, máme za sebou desítky realizací teras dř…
@terasy_net Nevěděl jsem, že se dají také ohýbat. To zvládne člověk i sám nějak svépomocí?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od michals11:

@terasy_net Nevěděl jsem, že se dají také ohýbat.…
@michals11 Takové něco bych nechal asi raději na odborníky.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od michals11:

@terasy_net Nevěděl jsem, že se dají také ohýbat.…
@michals11 Ano je to možmé, je třeba to rovnoměrně nahřát horkovzdušnou pistolí a pomalu ohýbat. Dají se vytvarovat i opravdu velké úhly, ale výsledek je moc hezký. Přikládám foto.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od terasy_net:

@michals11 Ano je to možmé, je třeba to rovnoměrn…
@terasy_net Viděl jsem i oblé schody obložené takovými prkny, proto se ptám. Mi to nešlo do hlavy, jak to udělat.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od huchu:

@michals11 Takové něco bych nechal asi raději na …
@huchu Vzhledem k tomu, že s tím zkušenost nemám, tak já bych to nechal rozhodně na montážníky. Ale teď jsem se ptal v podstatě ze zajímavosti.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od michals11:

@huchu Vzhledem k tomu, že s tím zkušenost nemám,…
@michals11 Jasně, chápu. Ono dá se i svépomocí, ale to je třeba vědět, jak na to, protože způsobů montáže je zde několik. Třeba umět i posoudit, co by bylo u tebe nejvhodnější vzhledem k místu, kde je terasa situována, jaké je podlaží atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?