Francouzské dveře na terasu. Jaké otevírání volíte?

Ahoj, jaké otvírání dveří volíte u franc.dveří vedoucí na terásku? Poradíte vy co máte zkušenosti, který způsob otvírání je nejlepší?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
musíš říct, jaké otvírání máme porovnávat - jestli jenom klasické otvírání nebo posuvné dveře a nebo máš na mysli ještě něco jiného? Já osobně musím říct, že klasickému dávám přednost. Posuvné jde docela ztěžka otvírat, pokud máš křídlo dveří větších rozměrů. Je to sice hezčí na pohled, ale podle mě méně praktické (můžu posoudit, doma máme posuvné dveře i klasicky otvíravé a na otevření posuvných musím vydat daleko více energie a zabere mi to více času, než klasické). Tolik moje poznatky. Jo a rozdíl v ceně taky není k zahození..
Odpovědět
@bublinaaja klasické křídlové jsou určitě o něco lehčí, ale my máme posuvné 3 sklo a 3 m široké (2 tabule po 1,5 m) a jsou suprové - nějak se nenadřu, jen musím zatáhnout k sobě, jako, když se otevírá ventilace a pak je jen posunout, to jede samo. Chtěla jsem se i proto, abych nemusela otvírat dveře do prostoru a počítat s křídly. Jen máme u toho fr. okna práh, protože bezprahové bohužel náš truhlář neuměl (jinak jsou ale o dost dražší) ;-)
Odpovědět
my máme francouzské dveře, také velké a bez prahové, máme je skoro v celém domě a musím říct, že bych neměnila, dveře nezabírají žádný prostor, jdou dobře otvírat. klasické bych já osobně nechtěla z toho důvodu, že zabírají prostor a nejde dát všude nábytek, proto jsme je volili a také tak i vnitřní dveře máme všude do zdi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám doma klasické a nevýhodu vidím také v rozmisťování nábytku a když je chci nechat otevřený jenom částečně, tak se mi zavírají-otevírají podle toho jak fouká vítr ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
mame dvoje francouzske a oboje posuvne, tezke mi neprijdou a to to jedno kridlo ma 1,5m (drevene trojsklo). jedny mame bezbarierove, druhe klasicke s takovým tím přechodem. vyhodu vidim hlavne v prostoru, který neubírají z místnosti a taky když je pruvan, tak se ti jen tak nezavřou. ovšem byly teda drazší, kor ty bezbarierové
Odpovědět
Děkuji moc za odpovědi. Přemýšlím jestli má cenu investovat do bezbariérových posuvných dveří, ale jak píšete opravdu kvůli nábytku a průvanu je to fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že otázka by měla být pouze v ceně a průvanu (a i ten se dá vyřešit různými zarážkami). Co se týká rozestavění nábytku, tam bych problém neviděla. Stejně jako u normálně otvíraných dveří nedáš cokoliv těsně před ně ani v nějaké těsné blízkosti, tak to nedáš ani u těch posuvných, protože by to vypadalo hrozně. Jinak normálně otvíravá franc. okna otevřeš stejně jen do úhlu max 95°, víc to ani kvůli ostění nejde, takže vedle dveří se dá dát cokoliv a navíc otevíráš většinou jen jednu půlku. Ale je to na Tobě. Já měla původně taky navržená posvuná franc. okna, ale pak jsme z finančních důvodu vzali normální a jsem ráda, že jsem se tak rozhodla.
Odpovědět
Profilova fotka
@bublinaaja my máme posuvný bezprahový (HS portal), 3m na šířku a otevírá se polovina. Otevírají se moc dobře, zvládnou to i děti, vubec bych se těžkosti nebála. A to máme dřevěvý a trojskla. Jiný bych domů už nechtěla. Dělají se posuvný ještě jiný, ten typ co má @breberka. Ty se otevírají tak jako napůl jako by jsi nejprve chtěla otevírat ventilačku a pak se teprve sunou. My si ve vzorkovnách zkoušeli i tyto ale šlo nám to blbě otevírat, takže jsme volili ty klasicky posuvný. Nevýhodu jsem na nich zatim nenašla ani jednu. ... no možná jedině tu cenu, ale zase je to fakt na hodně dlouho, takže jsme si to pohodlí dopřáli. Moc jsme je oba s manželem chtěli a rozhodně není jediný důvod litovat ;-) , jsou skvělý!
Odpovědět
@hannicka hezký okno máte :-), tady je krásně vidět, jaký tam bude prážek i u nás, počítám, že je to tak max 5 cm, viď úplně bezbariérový má třeba tady Verča http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/v..., tam se noha nemusí vůbec zvedat - bohužel u nás to ten truhlář neuměl (cena je co vim vyšší než u posuvný s prážkem)
Odpovědět
já teď ještě spíš přemýšlim o síťkách proti hmyzu. Určitě je chci do některých oken, ale dělaji se vůbec na takhle veliká posuvná fr. okna. Nevíte někdo? Truhlář k nám pojede až na jaře vše po zimě seštělovat a dodělat vchodvky, tak ať vim, co na něm budu ještě chtít :-)
Odpovědět
moc děkuju holky. Manžel mě pořád přemlouvá na ty bezprahový (Hs portál) co má Hannicka a Veronika a jsou fakt krásný. Jsou teda drahý, ale asi to stojí za to. Ještě pro breberku ;-) http://www.rolrols.cz/plisovane-site-...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Profilova fotka
Mame take posuvne hs bezprahove a jsou super
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám zkušenost jak s klasickýma otevíratelnýma dveřma na terasu, kde mě nejvíc štve, že se při sebemenším větříku zavírají a taky, že je zvládne můj malý syn otevřít. A pak s posuvnýma bezprahovýma, na kterých jsem zatím nenašla chybu. Máme dveřní křídla dost velká, takže abych je otevřela, musím zpočátku trošku zabrat, ale pak to jede samo. To, že je nezvládnou otevřít malé děti, vidím jako pozitivum.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
]-(
Odpovědět
@alodi @hannicka A netáhne vám těmito dveřmi třeba v zimě? Bylo nám řečeno, že prostě tolik netěstní jako ty s prahem. Což mi přijde blbý, když už si dávám okna s dobrými parametry, aby mi tam táhlo. Na to otevírání a chození skrz je to asi lepší bez prahu, ale zase to nejde otevřít na sklápěčku třeba při dešti nebo když člověk není zrovna v místnosti (kvůli nezvané návštěvě), jo a taky ikdyž se tam dají síťky proti hmyzu, tak tam je stejně pořád díra.No uvidím co vyhraje, každý má něco.......Zase u toho levnějšího posuvu nám to doporučovali max. do šíře 1m........babo raď
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva nás první zima v novém teprve čeká, tak nemůžu zatím říct. Ale i v době zařizování jsem tam byla v zimě denně a nevšimla si, že by tam táhlo. A to máme posuvná okna skoro přes celý obývák.
Odpovědět
Profilova fotka
@hannicka Tak onko teda parádní... ;-) Můžu se zeptat jak je to okno celkově velké? A popřípadě cenu prosím? Díky..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,tak my stavíme a na terasu máme klasiku francii.Ještě nebydlíme,takže nemůžu soudit.Snad budu spokojená :-D
Odpovědět
My máme také klasiku a otevírání křídel mi nějak nevadí....šířka je 160 cm, takže u nás by asi posuvné dveře byly dosti nepraktické (průchod jen a nebo i meně 80cm) @breberka Docela by mě zajímalo, na kolik Kč vyjdou 3m široká posuvná trojskla... :-) díky :-)
Odpovědět
@kaacka já vim, že od jedné firmy nám je nacenily na cca 50 tis a když to měly být bezbariérovky, tak skoro na 80 tis =-) , hrůůůůza, na kolik ale ve finále vyšly naše netušim, měli jsme cenu komplet na celý barák i s vchodovkami.... ;-)
Odpovědět
@breberka díky, mě by se něco takového líbilo pak na zimní zahradě... Tak mám alespoň představu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaacka cca 50tis :) ale stoji to za to
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@hannicka Ahoj, chtěla bych se jen zeptat na cenu a jakou firmu jste volili. Podle přiložených fotografií máme s manželem stejnou představu a nabídek se nám sešlo, bohužel zatím žádná firma nenabízí systém HS portal. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj zajímalo by mě jestli jde nějak vyřešit zavírání posuvných dveří i z terasy. Máme posuvné dveře...takové ty co se nejdřív jakoby vyklopí dovnitř a pak se posunou. No a řešíme jak je alespoň přivřít z druhé strany...přece pokaždé když budeme na zahradě nebo na terase nebudou dveře pootevřené?
Odpovědět
@lin18 ... ahoj, budeme mít ty samé a máme kliku i z druhé strany a i FABku ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 taky máme kliku i zvenku a klasickou FABku.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje @petrasafr my kliku zvenku bůhvíproč nemáme...nevíte jestli se tam nedá dodělat? Myslela jsem, že by tam stačilo dát úchytku...aby se dveře zvenku přitáhly a pak by se do nich jen strčilo a ony by zase vypadly dovnitř, ale nejde to...když se jen přitáhnou tak to nedrží...
Odpovědět
@lin18 ... zavolej si do firmy, co vám dělala okna a poptej se na to dodatečné osazení kliky z venku (nás se na to firma přímo zeptala, jesti to tam chceme) ... myslím, že ta úchytka zvenku je dobrá jen pro klasický balknovky, ne pro posuvky ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 tak to bohužel nevím, my jsme si to určovali hned při objednávání dveří.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?