Izolace pod keramickou dlažbu?

Ahoj, chci dávat na terasu ( betonový potěr ) keramickou mrazuvzdornou dlažbu. Je nutno pod ní dát například tekutou gumu ( hydroizolaci ) aby časem neodskočila nebo to nemá smysl? Díky moc všem.
Odpovědět
.
Odpovědět
To není moc dobře. Lepší by byla dlažba tl. 40-50 mm na štěrkovém loži - buď nasucho nebo do hubeného betonu a samozřejmě bez izolace. Taky nějak nechápu tu NOPovku kolem dokola...
Odpovědět
@pepitocz diky moc za tvuj nazor na moji otazku ktera je uplne k nicemu. Asi jsem to napsal moc slozite co potrebuji ze bylo odpovezeno na uplne jine veci ..
Odpovědět
@zdenna pokud je to zastřešené, což evidentně je, tak bych se toho vůbec nebál. Měl jsem to podobně roky, v předešlém domě a bez problémů. Řeknu to čistě z praxe, získané při rekonstrukci domu. Koupit kvalitní flexibilní lepidlo a mazat pečlivě, celoplošně jak beton, tak dlaždici. Dobře doplepnout. Vyhrát si s tím, být pečlivý, ať je to rovné a s kvalitně provedenými spárami i lištami (hliník nebo nerez). Flexibilní spárovačka. Je to pár metrů, na materiálu bych nešetřil. Pokud je někdo jiného názoru, nebo to tak nechce dělat, tak je to jen jeho věc. Moje terasa to není.
Odpovědět
Osobně bych důkladně očistil, dal poctivě Penetral Forte, na to 2K exteriérovou tekutou lepeknu od Den Bravenu, ta bude bohatě stačit. Jistota, vyjde vás to na tu plochu na 1500 Kč tak. Na tuto hydroizolaci už pak dlažbu to flexi lepidla.
Odpovědět
@skunkos podle mě tohle už jsou vyhozený peníze, pokud ten beton je "normální", ale nic tím asi nezkazí. Dlažba odskáče, když se pod ní dostane voda a zmrzne. Nebo pak když to udělá "profesionál" klasicky, nejlépe ještě se slovy, že jinak se to nedělá. Tj. roztáhne po betóně lepidlo (nejlépe ještě obyč) a na tu už zavadající, ne moc lepivou hmotu, prdne dlažbu.
Odpovědět
@honzik75 No, ono, jestli ten beton neni hydroizolovaný (tj. není dvouskladbový), tak tam vlhkost vzlínat může a v hodně rosných ránech atp. celkem hodně. Kdybych to dělal já, tak ty dvě tisícovky dám a je to ťip ťop.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?