Jak širokou terasu máte

Ahoj, budeme mít terasu přilehlou na dům se vstupem z kuchyňobyvaku orientovanou na jihozápad. Terasa bude zastřešená střešní krytinou. Původně měla být šířka terasy (zastřešení) 2m, teď nám zedník říkal, že to je málo a doporučoval nám to protáhnout na 4,5m kvůli lepšímu stínění. Zajímalo by mě, jaké rozměry terasy máte a jak jste s tím spokojeni? A vy co máte terasu na jihozápad je vůbec v létě použitelná? Budu moc ráda za vaše názory a rady.
Odpovědět
@andrea901 Na chalupě je posezení na jihu a je prakticky celoročně využívané, ale je stíněné stromy. Takže je tam fakt krásně příjemně, a přitom světlo a teplo. Jinak šířku plánujeme nějak 3,5m a méně bych teda nedávala.
Odpovědět
my mame dom do L, terasu na juhozapad, rozmer 4,5, x 5 m, tien nam robí predlzená časť domu ...to L, tak mi v lete ok, sused ma terasu na juzapad pozdlž celeho domu a budoval novu východ/juh z dovodu že tam nemohli sediet cez leto.
Odpovědět
Co jsem tady vyčetla, tak doporučují šířku ty 4 m-5m, aby šly dobře odsunout židle atd., 2m máš určitě málo.
Odpovědět
Profilova fotka
máme rozměr 3,5x5m. míň jak 3,5m bych určitě nedávala
Odpovědět
@alipo díky za tip. 2m určitě mít nebudeme chceme to rozšířit, jen se mi zdalo 4,5m zase moc, ale asi to bude optimální 🙂
Odpovědět
@margot_ka a můžu se zeptat těch 3, 5 vám stačí nebo byste brali širší?
Odpovědět
@dadikaj díky, máme také dům do eLka rak snad to nebude tak hrozné. Neposlete prosím fotku jak takto široká terasa vypadá?
Odpovědět
Profilova fotka
3,7* 5,2 m je to ideální 🙂 máme ji vramci domu a je na jihozápad. Jediné co řešíme tak chceme pořídit na jednu stranu rolety které to zastíní když tam sedíme a grilujeme. Viz můj fotoblog a album.
Odpovědět
A co 3x7?
Odpovědět
Terasu mám nejširší část 4x11 a tu užší 2x4m kde se jen prochází. Ty 4m mi přijdou akorát.
Odpovědět
@andrea901 ahoj, mam terasu 8x4 orientovanou JZ. Pergolu a na ni makrelon. Zastineni pod ni latkou vedenou po tramech, stahovatelne. Da se tam sedet v kazdem pocasi, z jednohu boku co jde slunce mam pnout vino , coz hezky vypada, chutna pac plodi a udrzba minimalni. Terasa je prostorna, mam pod ni plyn.gril, lavicovou houpacku, stul s 8 mi zidlemi, deti mini stolek s zidlickama a i nejake odstrkovadla apod. a stale se tam da pekne projit i s kocarkem
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea901 zatim nam staci,ale moc na ni nebyvame,travime cas spis v zahrade 😉
Odpovědět
Článek se načítá
Máme 6x6 a je luxusní! Stůl a lavice je uprostřed, pohodlně pro vstávání od stolu i pro děti korzující okolo za každého počasí 👍
Odpovědět
Profilova fotka
4x8
Odpovědět
Profilova fotka
4x5 a je to takové akorát. Menší bych rozhodně nechtěl. Vlastně větší taky ne. 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea901 My budeme mít delší stranu podél domu 7m a od domu do zahrady 5m. Záleží jak velká jste rodina ale menší bych nechtěl tohle my přijde akorát hlavně když se slaví narozeniny tak místa je vždy málo 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@andrea901 2,3*7 m ale jeste k tomu je metrovy presah strechy
Odpovědět
Profilova fotka
Máme terasu 2,6x5m. Jsme dva, návštěvy nemíváme často. Těch 2,6m je opravdu na hraně. Truhlíky už na terasu moc stavět nemůžu, prostě se tam nevejdou. Stůl je přiražený k domu, pokud by si někdo sedl ke stolu naproti domu, tak už kolem nikdo neprojde. Gril už se na terasu nevejde určitě, ten je na trávníku. Takže bych doporučila terasu udělat co největší. Ta naše určitě není na to, abychom tam měli truhlíky, pohodlné posezení pro celou rozvětvenou rodinu, lehátka na odpočinek atd. ;-) Jinak máme terasu na JV a po obědě už tam nejde sluníčko. Na JZ si to neumím představit, tam musí pražit celý den. Třeba v těchhle vedrech se to fakt nedá
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravím, začal jsem dělat terasu. Kámoš mi sehnal terasová prkna z nerealizované stavby a tak jsem si udělal kostru a včera jsem chtěl přidělat první prkna. Koupil jsem na to vruty, ale díky tvrdosti dřeva se mi nedaří tam zavrtat vrut i s hlavičkou. Dá se to nějak předvrtat, aby mi tam hlavička zalezla?
Odpovědět
@rudovek https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=...
Odpovědět
Doporucuju nerezove vruty fischer https://vruty-fischer.cz/vruty-do-dre...
Odpovědět
Dělal jsem terasu minulé léto a narazil jsem na to stejné. Sehnal jsem si pak vruty přímo na terasu se zápustnou hlavou, která pak můžete udělat tak, že tam vrut není skoro vidět.
Odpovědět
Určitě větší... máme 3x4 m a hrozně nadávám,že jsme nedali větší 😔 alespoň na tu šířku
Odpovědět
Profilova fotka
@rudovek předvrtat, ať nejsou třísky kolem dírek!
Odpovědět
Profilova fotka
Mám 8x4 a přijde mi to ideální velikost. Vleze se tam pohovka s konferenčním stolkem i normální jídelní stůl s židlema a pořád se dá kolem chodit. Dělal jsem si ji sám z akátových prken. Předvrtával jsem vrtákem 4,5 na vruty 5mm.
Odpovědět
Předvrtávat to je jasné, a taky jak tu bylo psané dávejte si pozor na třísky okolo při vrtání, ale to se dá srazit. Ale taky jsem používal terasové vruty, někde teda i bez předvrtání a taky to šlo. Vzal jsem je z obchodu gardina, mají je tam nerezové
Odpovědět
3.3*5.5 m bohatě stačí pro nás
Odpovědět
Profilova fotka
šířku mám 6m, délku 9m. Navrhovali jsme ji tak, že veškeré oslavy v maximálním počtu všech členů rodiny do druhého kolene budeme dělat tam. Tak aby se pohodlně vešel stul pro 8lidí, sedačka, lehátka atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?