Jak vyrovnat terasu

Ahoj, jdu si za Vama pro radu. Mam terasu ze ZB kterou jsem pak vylival betonem. Bohuzel je to velky kus cca 5x5 a nepodarilo se nejak udrzet rovinu a jsou odchylky i 2 cm na 2m apd. Potreboval jsem poradit cim bych terasu nebo spis betonovy podklad "zniveloval" abych pak mohl lepit dlazbu. Nasel jsem jeden navod jak to udelat nebo jak to nekteri delaji. Mate s tim nekdo zkusenost nebo znate jiny zpusob aby me to fo budoucna neudelalo bordel? Diky moc !
Odpovědět
Najdete si normalniho zednika betonare ktery to umi delat rovne bez odchylek a vi, ze aby beton byl plasticky, pridava se plastifikator
Odpovědět
@dkrukovsky me jde o to jestli to na muj povrch vubec takhle pujde
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenna přečti si předchozí odpověď ještě jednou a pomalu.
Odpovědět
@ozzy77 Je nutné psát takto? Číst ještě jednou a pomalu? Nemyslím, že je nutné dělat z lidí blbce a jsem celkem znechucena, jak někteří lidé "radí".
Odpovědět
Radši než to nějak dodělávat lepidlem, vzal bych zbíječku, zbavil bych se betonového podkladu, a dlažbu položil do štěrku. Když správně položíte velkoformátovou betonovou dlažbu, tak to sedne jako prdel na hrnec, a už se vám to nehne (jestliže po tom nebudete chtít jezdit autem). Sám jsem ted pokládal betonovou dlažbu (500mm x 500 mm) na 28m2 terasu, ta dlaždice váží 35kg, a ten povrch se nehne, a rovinu uděláš snadno. Ono, nastavovat, vyrovnávat ,takhle zvlněnej podklad, to není žádnej med, je to práce s nejistým výsledkem, kdy v důsledku namáhání určité části lepeného podkladu by mohlo dojít k popraskání, a musel by jste začít nanovo..
Odpovědět
@zdenna Tohle není moc příjemná situace, holt za chyby v měření a stahování betonu se platí...Ale souhlasím s jedním z dalších příspěvků, že "nějak" to dorovnávat a flekovat potěrem při rozdílu do 2cm nemá smysl.. Jestli jste smířen s nutností další investice za zapůjčení stroje, já bych na Vašem místě vzal co nejdelší vodováhu, či stahovací lať, rovinnost betonu bych proměřil co nejdůkladněji po celé ploše a z více úhlů, křídou na něj pak zakreslil oblasti, které jsou nejvýše a naopak nejníže. Pak si půjčit strojní brusku s diamantovým kotoučem na beton, například něco takového: https://www.dek.cz/pujcovna/detail/PS... Brousit a průběžně měřit a měřit rovinnost.. Samozřejmostí je i zapůjčení vysavače, jinak to ani vy, ani sousedé neudýchají..🙂 Já jsem si dělal betonovou desku na terase také sám a v jednom místě jsem měl odchylku do cca 1 cm směrem nahoru. Srovnal jsem to ruční diamantovou bruskou, celkem to šlo, ale pokud to to máte na takto velké ploše, je potřeba větší stroj. Jestli ale máte rozdíly ve výšce větší, pak ani tento postup nepomůže, to by jste se ubrousil ! Pak to snad jedině znovu zašalovat, tentokrát přesně a terasu celou zvednout - použít nějaký kvalitní cementový potěr v tlouštce 3-5 cm. Nevím ale, zda je ve vašem případě schůdné..
Odpovědět
Samonivelační stěrka, bude to drahé, ale je to to co potřebuješ.
Odpovědět
Profilova fotka
topič: @alipo -nechci tady budit nějaké vášně, ale ta odpověď byla napsaná jasně a srozumitelně, tak nevím proč jste znechucena, že si na to někdo dovolí upozornit. Jedna možnost je si to udělat sám, a pak hledám rady, nebo si na to vzít člověka co umí a nechat ho ať si poradí.
Odpovědět
@slabici Ta odpověď byla dost arogantní. A otázka byla jak to opravit ne jak to udělat správně... Samozřejmě že je lepší když to udělá nějakej profík, ale teď když je to hotové, tak je to je docela bezpředmětná rada...
Odpovědět
A co dlažba položená na terče?
Odpovědět
Profilova fotka
@alipo z nikoho blbce nedělám. Je to normální odpověď, protože ta rada byla v pořádku, tak nechápu proč to neberete...
Odpovědět
Nivelacni hmoty jsou pro te kdo ma penize navic, a stejne to nebude rovne, zkusena firma nebo remeslnik co dela betonove podlahy dela to beznym betonem rovne i v tensich vrstvach, nakolik ta vrstva muze byt tenka je dotaz pro tu firmu.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?