Jaká je životnost dřevěné terasy + ideální materiál?

Profilova fotka
janasurmanova1
Autor diskuze
18.09.2023
Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Řadit podle:
vladimir_sacha
18.09.2023
Toto se nedá říct Je na hlíně, kostkách, betonu? Z jakého dřeva? Tvrdé, měkké nebo je to třeba akát? Jak je ošetřeno zespoda?
Odpovědět
franti_p
18.09.2023
Váš dotaz je velmi obecného rázu, může být dřevěná terasa, která vydrží třeba rok a pak také dřevěná terasa co vydrží klidně 15 a více let. Velmi záleží kde je terasa postavena - kam je orientována, jaké je její zatížení teplem - horkem, slunečními paprsky - dešťové a snahové srážky, jak je vyřešeno samotné technické zpracování, ale co je nejdůležitější - jaký materiál je na stavbu dřevěné terasy použit. A tam je to hodně o financích a pak také o údržbě toho kterého dřeva. Zkuste pohledat třeba i zde na foru formou hledání ve starších diskuzích - určitě toho tady bude dost a ne jen teorie, ale i praktické zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
geodett
18.09.2023

Odpověď na příspěvek od janasurmanova1:

Děkuji za odpovědi.
@janasurmanova1 tak napr. moje ma temer nekonecnou, je pod strechou na rostu, ktery je na betonovych patkach takze vse vetra, ale kazda terasa je jina takze bude mit i jinou zivotnost
Odpovědět
richardd2
18.09.2023
Dřevěnou terasu jsem nechtěl. Dlažba se mi nelíbí. Proto jsme vybrali dřevoplastové desky. Životnost dobrá, údržba lze říci, že žádná. To byla taková dvě hlavní kritéria, která jsme sledovali.
Odpovědět
jakubhladka21
20.09.2023

Děkuji za odpovědi.
@janasurmanova1 životnosti se liší a najdete toho hodně na netu, příklad https://www.terasyjelinek.cz/blog/jaka-…
Odpovědět
atilius
20.09.2023

Děkuji za odpovědi.
@janasurmanova1 Čím tvrdší dřevo, tím vyšší životnost. Čím lépe odvětráno, tím lepší životnost. Čím méně zatíženo počasím (slunce, voda, atp) tím lěpší životnost. Čím více odizolováno od terénu, tím lepší životnost. Tak nějka tak ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?