Jakou pokládku (podlahu) na terasu? Vaše zkušenosti?

Dali byste na zem na terasu u domu, na kterou navazuje trávník, zámkovou dlažbu popř. mozaiku nebo větší dílce, které se umísťují přímo na štěrk,písek nebo je lepší plochu vybetonovat a obložit dlažbou?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme terasu vybetonovanou a danou mrazuvzdornou dlažbu, na to navazuje zamkovka a zahonky. Pokud budes mit terasu zastřešenou, tak bych to řešila tou dlažbou....
Odpovědět
Dlažbu máme, ale když na terasu svítí hodně sluníčko, tak se rozpálí a pak se po ní nedá chodit. Líbí se mi spíše dřevěné terasy nebo dřevoplastové terasy, které vypadají fakt krásně, přírodně a mají taky super vlastnosti. Podívej se na http://www.pechar.cz/drevene-terasy, tam je to super popsaný. znamí mají od nich dřevěnou terasu a vypadá fakt luxusně ;-) takže já jsem pro dřevo ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Také teď řešíme, jakou podlahu zvolit do pregoly. Kupovali jsme desky na pergolu u firmy, která také nabízí dřevoplastové terasy, konkrétně tyhle: https://www.multiplast.cz/eshop/drevo... :-) Vyzkoušeli jste ten dřevoplast někdo? Vidím, že příspěvek už je tři roky starý, tak byste mohli mít zkušenosti, jak je to s údžbou a jestli se investice vyplatí. Díky :-)
Odpovědět
@patrikv WPC se mi celkem líbí nebo spíš líbilo, než jsem zjistil, že ta cena je za běžný metr a nikoliv za m2. Nejspíš se ve vašem odkazu jedná o Twinson basic a to myslím, že jsem někde zaznamenal, že tu někdo má, i když nevím, jestli přímo tuto základní řadu. katalogový ceník výrobce případně zde. http://www.inoutic.cz/MediaLibrary/In... pokud dobře počítám, tak m2 vychází asi 1400Kč, tak bacha na to, pokud to již nevíte ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@patrikv Máme na terase. Vypadají dobře a dokonce je minimální údržba. Nemusí se udržovat jako dřevo a přesto to vypadá dobře. I po několika letech stále v dobrém stavu. Opotřebení je minimální i přes občasné extrémy počasí nebo fyzickou zátěž.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Dobrý den, budu se letos pouštět do budování dřevěné terasy za obývacím pokojem, kde máme velké okno. Chtěl bych se zeptat, jak co nejlépe vyrovnat trámy pod terasová prkna? Co by tam mohlo vydržet?
Odpovědět
Dřevoplast má bohužel stejný problém jako dlažba - na přímém slunci se rozpálí a nedá se po ní chodit. Nemám s tím ale osobní zkušenost, jen jsem četl.
Odpovědět
Víte jak vypadají rektifikační terče? Jsou to takové větší plastové podožky, které jsou šroubovací. Na horní straně mají dosedací plochu, na kterou dáte trám a díky závitu podložky si to našroubujete do potřebné výšky.
Odpovědět
To je přímo dělané na to ty podložky? Myslím to třeba skrz zátěž té podložky, jestli je z plastu, tak jestli to pak vydrží? Nebo po jaké vzdálenosti se ta podložka dává?
Odpovědět
Podložky se dávají cca 80 cm od sebe skrz únosnost. Koupit je můžete od gardina Fungují opravdu perfektně a terasa se tam dá založit opravdu rovně. Podle výrobce odolá zátěži až 1000 kg, takže se o únosnost bát nemusíte. Doporučuji se podívat na ty stránky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?