Jaký máte názor na zastřešenou terasu u domu?

Profilova fotka
Řeším tuto otázku už docela dlouho, chci nechat prodloužit střechu a získat tak zastřešenou terasu. Mám ale strach, že mi to bude stínit do obýváku...tak pomozte..budu ráda za každý názor :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nauris Tak naši ji mají od západu, kryje vlastně jen balkonové dveře a jinak je do obýváku ještě troj-okno od jihu, takže to nijak nestíní. Záleží, jak tam máte další okna a tak. Doporučuju to vyzkoušet třeba trochu si to místo, kde by měla být terasa, zkusit přistínit - natáhnout do těch míst třea nějakou velkou plachtu a kouknout, co to udělá. Jinak je to ale super věc, může i trochu poprchávat anebo naopak prát sluníčko jak vzteklý a na terase se pořád příjemně sedí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no právě :) proto bych to chtěla....je to taková pohoda sedět stále venku a neřešit právě např. že prší....ale je to dobrý nápad s tou plachtou :) děkuji za radu ;-)
Odpovědět
@nauris Stínit to určitě trochu bude, ale krytá terasa je k nezaplacení. Spočítej si, kolik m2 oken máte. Mělo by být 1/5-1/6 plochy místnosti. Jestli máte méně, obávám se, že pokud ještě uděláte krytou terasu, bude v místnosti tma. Záleží také na tom, na jakou sv. stranu terasa je. My máme na 49 m2 plochy 17 m2 oken :-D , takže i když máme velkou krytou terasu, je tam světla habaděj. Terasu máme na západ, je to výhoda i teď v létě proti přehřívání interiéru.
Odpovědět
Profilova fotka
no my jí máme právě na jih....a teď jsem to počítala a vychází to 45m2 na 10.04m2 oken....ale zase to největší okno které má 6.44m4 je na tu stranu kde je terasa....
Odpovědět
@nauris Tak to by mělo být v pohodě, nedělejte ji zbytečně hlubokou, jen aby se tam vešlo sezení a bude to fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji za rady :) moc mi to pomohlo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Stini to hodne, mame pretazenou strechu nad vchod a je i pred oknem do kuchyne a mistnost je o poznani tmavsi, takze pokud jsou okna jen na jednu stranu a terasa by je mela vsechny prekryt, tak to byvh rozhodne nechtela. Kamaradi ale maji celou obyvakovou stenu prosklenou a prekrytou terasou, ale okna maji i na druhe strane mistnosti... Takze tam to jde....
Odpovědět
Já bych taky chtěla zastřešenou terasu, ale chci použít něco průhlednýho, nebo nějaký nepromokavý materiál, který by se dal případně shrnout......ale nevim jestli něco takovýho existuje.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme pred nedávnem řešili taky zastřešení terasy, nechali jsme si udělat cenovou nabídku od jedné firmy, a vyšlo by nás to na 350.tisíc, no a na to fakt teď nemáme :-( ale do budoucna určitě plánujeme,ale asi ne takovou jakou jsme si přáli...Chtěli jsme posuvný systém,manželovi se to desně líbí, no ale tá cena?.. terasu máme směrem na jih, tudíž nám tam pořád svítí sluníčko a není se kam schovat...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme krytou terasu na jihovýchod, svítí tam prakticky celý den a za mě super. Rozhodně bych neřekla že stíní. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nauris Budeme dělat terasu na JV se zastřešením. Tam také máme balkonové dveře a okno. Hájím si každý kousek světla, a tak jsme se rozhodli pro polykarbonát. Mají ho v různých dezénech: vlnkovaný, rovný, hranatý vlnky...Trochu sice budou stínit trámy z konstrukce, ale to si myslim nebude žádná trága. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no my právě chceme rovnou protáhnout střechu, ale bude to v urovni , né, že by byla prodloužená dolů...a postaveno jen na 2 trámech, tak doufám, že i tam tam bude světlo...a hlavně tam máme ještě velké okno na Z a okno z kuchyně na S. Tak snad to bude oki.... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máme zastřešenou terasu 40m2 u obýváku - fr. okno + 1x klasické okno. Zatím nebydlíme, asi to trochu stínit bude, ale nic hrozného - tma tam není :-) za mě 100% ano ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji :) a nemáš už fotečku??? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zatím jen z dálky, večer bude více foteček
Odpovědět
Profilova fotka
hezký domeček :-), na J a JZ bych upřednostnila neprůsvitnou střechu, protože tak aspoň zamezíte přehřívání interiéru a v zimě je sluníčko níž, takže Vám tam světlo půjde... na jiné strany je dobré to plexisklo různých typů a barev. jedno zastřešení jsem právě dokončila, najdete ho na mých stránkách v kapitole ostatní
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zastřešení terasy bych doporučil toto, má známá v patře domu dokonce. Nevím, zda mi link nesmažou, ale podívejte se do galerií, jsou tam přesně takové domy taky: http://www.alukov.cz/cs/zastreseni-te... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jandikj děkuji :-) vypadá to super:-) jednou bysme chtěli z terasy zimní zahradu, ale zatím nejsou korunky.... bydlíme rok a zatím super, světlo nám do obýváku jde v pohodě...... teď nás čekají venkovní úpravy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Take prispeju troskou :-) Podlaha zatim neni hotova. Zastreseni je ze skla. http://www.modrastrecha.cz/blog/evely...
Odpovědět
Profilova fotka
máte někdo terasu na východ?
Odpovědět
My máme na východ ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já s tím mám dobré zkušenosti, sama mám zastřešenou terasu, dokonce na jih a není s tím problém.... i v létě je díky tomu v obýváku příjemne...
Odpovědět
@1hruskova My máme na jihovýchod, ještě ale nebydlíme
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky, svítí na ni celý den a jsme spokojeni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít zastřešenou terasu na západ, 25m2. Z obýváku bude fr. okno 2,5 x2,3m a 2 x 1,9m a v kuchyni 1,25 x 1,4m. Obývák s kuchyní má celkem 34m2 a doufáme, že bude světla dost :-)
Odpovědět
Miluji světlo a jsem jednoznačně proti jakémukoliv zastřešení. Vždy to ubere světlo. Máme okna na tři strany a stejně terasu odkrytou.
Odpovědět
my také protáhneme střehu rovnu u baráčku. Budeme mít francouzské dveře a 2 okna v obýváku. Terasa bude ja JZ a myslím, že to bude super. Projektant řikal, že by tam mělo být dost světla, tak uvidíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?