Kde sehnat závěs nebo látku na pergolu?

Zdravím všechny. Potřebovala bych poradit, kde sehnat za dobrou cenu závěsy nebo nepromokavou, UV záření odolnou, designově pěknou látku na pergolu - altán. Velikost altánu je 3 x 6m. Horní krytí má.
Odpovědět
tam kde se to kupovalo nemaji? nebo zkusit oslovit nějaký eshop.
Odpovědět
@mikulas999 Nemají. Zjistila jsem, že se dá koupit látka, ale při těch cenách by to vyšlo s ušitím skoro jako cena pergoly.... Nakonec jsme koupili pergolu menší, protože e-shop, kde měli tuto, měl tak špatné recenze, že jsme to nechtěli riskovat. Máme z Bauhausu 3 x 4m v podstatě stejného vzhledu se 4 nohami. Když nám nebude stačit, tak přikoupíme ještě jednu.
Odpovědět
@torpen foto by bylo? :-)
Odpovědět
@lisakstavitel Reálné foto zatím nemám, jelikož jsme ji provizorně sestavili jen na trávě :-N a podlážku budeme teprve budovat. Ale pro představu je to zahradní pavilon Jakarta XL viz obrázek. Nemáme ji u domu, ale v prostoru, jelikož dům zatím žádný nestojí... Styl závěsů bych si představovala něco jako na druhém obrázku.
Odpovědět
Profilova fotka
Právě jsem to dnes řešil a objednal jsem zde https://www.mikel.cz/p/stinici-site-n... jaký rozměr potřebujete. Já jsem vybral pískovou s oky na uchycení.
Odpovědět
@dreambox Budu vdečná, pokud mi sem pak napíšete, jak jste spokojený a dáte sem reálné foto. Upřimně si úplně nedovedu představit jak bude vypadat stínící fólie na plot jako závěs. Obvykle se používá k tomuto účelu spíš slunečníkovina, ale tu mají obvykle jen v šíři 150 - 160cm, což není kvůli vyšší spotřebě materiálu a komplikovanějšímu šití úplně ideální.
Odpovědět
Já kupovala u hedva.cz ale máme to na "strop" pergoly.
Odpovědět
@vaveva Na obrázcích vypadá materiál pěkně, ale nikde nevidím na těch webovkách možnost nákupu a ceny...Jak se Vám tam podařilo nakoupit a na kolik vás to vyšlo? :-N My látkovou střechu máme součástí, potřebujeme vyřešit jen ty "bočnice".
Odpovědět
@torpen tady http://www.stiniciplachta.cz/ Dřív tam mívali kalkulačku, záleží kolik tam chcete těch kroužku atd. Možná posílali i vzorek.
Odpovědět
@torpen koukám, že plachta 3,7 x 3,6m s 98ks kroužků stála 2300,- . Taky záleží na materiálu, my máme UPRON.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@ vaveva: jakou máš zkušenost s materiálem UPRON? Já zvažuji nechat vyrobit stínicí plachtu od http://www.stiniciplachta.cz/ kde vyjde solidní peníz. Chci použít jako shrnovací baldachýn - harmoniku, kterou bych zavěsil na napnutá ocelová lanka pod střechu pergoly. Dále přemýšlím jakou zvolit rozteč na osazení oček. Dále si hraji s myšlenkou zda očka místo uvažovaných oček neí lepší použít uchycení plachty na plastové háčky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@midolek Dobry den, zrealizoval jste tu strechu pergoly? My se ted chystame na neco podobneho/stejneho, tak by me zajimala realna zkusenost a cena. Dekuji.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?