Keramická dlažba 2cm

Chtěla bych se zeptat, jestli mate někdo zkušenosti s keramickou dlažbou silnou 2cm na terase. Dlažba se nesparuje, ale pouze pokládá na terče nebo do štěrku. Uvažujeme nad touto dlažbou, ale nenašla jsem nikde žádné zkušenosti. Moc děkuji
Odpovědět
Taky sem se o to zajímal a myslím si, že je to bez problému. Někdo je pro terče a někdo pro pokládku na štěrkové lože. Nedávno sem byl u kamoša, ten má na terčích a chválil si to. Výhodou je, že pod dlažbou na terčích můžou vést i různé rozvody, ke kterým se v případě potřeby můžeš v klidu dostat.
Odpovědět
Máme obojí, 2 i4 cm na terče, na balkoně z důvodu váhy jsme dali 2 cm, využívám ho minimálně a na terasu 4 cm, ta je využívaná hodně. Doporučili nám silnější právě z důvodu pokládky na terče, ale asi taky záleží na rozměru dlaždic Dává se i terč středový a ten jsme dávali právě pod tu slabší.
Odpovědět
@blekota161 My bychom dávali na štěrk a já jsem z této dlažby nadšená, jedinou nevýhodu vidím v pokladce, protože jsou dlaždice dost těžké 🙈 Nezname v okolí nikoho, kdo by s touto dlažbou měl zkušenost a tak by nás zajímaly zkušenosti ostatních. Moc děkuji
Odpovědět
@daruna Moc děkuji za odpověď. My bychom chtěli dávat na štěrk, tak by měli 2 cm stačit. Jen mám obavu z pokládky dlaždic, rozměr máme vybraný 120x40cm tak snad to zvládneme.
Odpovědět
@cervenamisa u takového rozměru bych se 2 cm bála i na štěrk, není určena spíš celoplošně lepit na beton? Známí mají 40x80x4 na štěrk a udržet rovinu je makačka nehledě na váhu dlaždice.
Odpovědět
já bych upozornil na jeden detail dlažby na terčích. Pod dlažbou je vzduch. A pokud na terasu silně svítí slunce, tak jsou to vlastně takové "pícky". Takže je třeba počítat s tím, že ta dlažba, izolovaná od podkladu, se umí velmi solidně rozpálit.
Odpovědět
@daruna Já jsem tedy našla venkovní keramickou dlažbu jen v 2cm síle. Myslím si, že na štěrku je pevnost určitě větší než na terčích a snad by nevyrabeli takový sortiment dlažeb kdyby to praskalo.
Odpovědět
@honzik75 My bychom dávali dlažbu na štěrk, ale samozřejmě počítáme s tím, že bude nahřáta dlažba pálit. Stejně jako jakýkoliv jiný materiál na terase.
Odpovědět
@cervenamisa na štěrku samozřejmě bude dlažba také teplá, ale nikoli nepříjemně horká. Přišlo mi jen dobré na toto upozornit, protože máme dlažbu na terčích na terase v patře. Moc ji ovšem nevyužíváme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?