Lze mít terasu ze severní strany domu?

Rekonstruujeme starší dům, více méně 3 podlaží (prostě vysoký :-| ). Strana, kde chci terasu (zastřešenou) je zcela na sever. Z východu tam dopo asi trochu slunce půjde, ale ze západu stíní další dům. Terasa s pergolou je můj sen, ale nevím, jestli je to vhodné. I z hlediska dřevěné konstrukce, zda by moc netrpěla tím, že ji sluníčko moc nevysuší apod. Moc děkuji za vaše názory, já zkušenosti nemám :-(
Odpovědět
Terasu LZE postavit kdekoliv. Máme na sever garážové stání a je tam pořád přítmí, stín a vlhko, přestože máme průhlednou střechu. Já osobně bych si terasu na sever nedávala, my na terase trávíme většinu času od jara do podzimu (máme terasu na jih a západ) a jsem max.spokojená. Pokud Vám ovšem vadí sluníčko a nemáte rádi moc teplo a světlo, tak si terasu na sever postavte. V tropických dnech tam bude chládek, ale zastřešení bych řešila opatrně ať tam nemáte tmu a ať si neuděláte tou střechou tmu v domě.
Odpovědět
Ahoj máme také na sever a nevidím v tom problém. V létě je tam tepla až dost a na podzim chceme udělat bok od západu zatahovací aby nám tam nefoukalo. jinak se tam dá posedávat do zimy v pohodě....zastřešenou máme celou bez průhledných tašek a tmu v domě nemáme tak bych se toho nebál...... :-) :-) :-)
Odpovědět
Ahoj, pokud máte jinou možnost, dala bych terasu kamkoli jinam, než na severní stranu domu. V domě s terasou na sever jsem vyrůstala, dnes tam pravidelně jezdím k rodičům. Musím říct, že i když se jedná o útulné místo, sedáváme tam pravidelně pouze v létě, když je sucho, vysoké teploty a vyhledáváme stín. Možná Ti to teď nepřijde, ale moc často to není. Přitom jsme venkovní typy, které čas od jara do podzimu tráví na zahradě. V době, kdy se člověk nejvíc těší ze sluníčka, tím myslím jarní dny, studené letní dny nebo letní rána a podzim, si posezení stěhujeme jinam po zahradě. Co se týká praktických věcí, tak se tam hodně drží mezi dlažbou mech, ale to je drobnost :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?