Markýza a vítr

Ahoj, ráda bych se zeptala na pár věcí ohledně markýz a zkušenností s nimi. Před dvěma lety jsme si na terasu pořídili kazetovou markýzu 5x3,5m s elektrickým pohonem od firmy Stobag (nebyla vůbec levná). Bohužel prodejce nám při konzultaci a zaměřování nasliboval, že markýza nějaký ten vítr snese....nicméně bydlíme zřejmě "na větrné hůrce", kde opravdu dost fouká, a tak se přihodilo, že jsme markýzu za 2 roky vytáhly párkrát a to s obavami aby se neutrhla nebo se nezlomila ramena. Máte, prosím, někdo zkušenosti kolik toho markýza snese, případně s nějaký tip na ukotvení či připevnění, aby se stala odolnější vůči větru (konstrukce, podpůrné sloupy apod.... Děkuji moc za vaše zkušennosti, postřehy a rady.
Odpovědět
Měla jsem podobný problém a i podobné zkušenosti. Koupili jsme, namontovali...při větru se začala postupně uvolňovat. Opět jsme zjistili, že ne všechno, co si udělá člověk sám je dobré. Pak jsme oslovili firmu, která se tím zabývá - udělali předběžnou kalkulaci, přijeli a pořádně namontovali - hodně totiž záleží na ukotvení markýzy. Jestli chceš mrkni na tuhle http://www.zcharvat.cz/markyzy#terasove a zadej poptávku a hlavně jim napiš, jaký jsi měla doteď problém.
Odpovědět
@aranha Děkuji moc, my nemáme problém s uvolněním markýzy - ta je odborně namontovaná - je ukotvená chemickou kotvou ve věnci, problém je, že se ramena hooodně rozkývají a to by nemělo být. Každopádně děkuji za tip a mějte pěkný den. Vlaďka
Odpovědět
@vladecek Ač nerad, musím vás zklamat, žádná vychytávka proti větru neexistuje. Prostě markýza a vítr nejde dohromady. Normální vítr snese, ale pokud vás zajímá intenzita větru, tak pokud nemáte čidlo, tak pokud se markýza otřásá větrem, tak se má zatáhnout.
Odpovědět
@lopp Děkuji za odpověď. Čidlo na vítr máme, ale asi špatně umístěné, protože volán markýzy létá jak o život, ramena se zvedají a opět "padají" a čidlo nic.....Nejhorší je, že nás ta zkušennost stála několik desítek tisíc a makrýza k ničemu :-/. Díky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?