Musí být pergola zapsaná v katastru nemovitostí?

Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych se zeptala zda se musí pergola zapsat do KN. Jedná se o pergolu s pevnou střechou, zabetonovanými vzpěrami, rozloha 33m2.
Odpovědět
Katastr zapisuje vse nad 16 m2 plochy.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin i když to nemá pevné základy? A je to připojené ke stávající stavbě? A nemusí mít číslo popisné?
Odpovědět
@lin18 Jestli to je pripojene, tak je to rozdireni stavajici stavby. I zastresena garazova stani jsou zapsana. Cislo popisne neni podminkou, vzdyt i cesty jsou v katastru bez cisla popisneho.
Odpovědět
Mate obsilku z katastru?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin ne ne...řeším sousedovu stavbu, nevím jestli ji má zkolaudovanou a přitom ji užívá. Tak jsem se dívala do katastru a tam nic není. ..přitom podle stavebního povolení ji měl dokončit v roce 2011. Ptát se na stavebním úřadu na kolaudaci se mi moc nechce...moc s nimi nevychází mi :D a nevím jestli by mi jako sousedovi kolaudaci oznamovali.
Odpovědět
@lin18 Z katastru se nepozna, jestli je stavba zkolaudovana. Protoze po kolaudaci si musi na katastralni urad zajit ten stavebnik sam. My mame zkolaudovanou kulnu z r. 1996, ale moji rodice nejak presli tu povinnost jit s tim jeste na katastr. Mezi tim geometrak propadl kvuli digitalizaci a musi mit kulnu zamerenou znovu, dvoji platba zbytecne. Ted se rekonstruuje rodinny dum, tak se to pak zapise vse spolecne, at tam nemusime vickrat. Nastesti nemame zvidave sousedy a nezkoumaji to ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin děkuju. Ono to není úplně tak, že bych stourala do sousedských problémů a psala na ně udání....soused si na dvoře pořídil zahrádku kde je provoz každý den až do rána, dle stavebního úřadu s tím nemůžou nic dělat....tak zjistuju co s tím můžu dělat já abychom se s dětmi i v létě někdy vyspali :D
Odpovědět
Urcite to budou vedet na obci (ne urad, ale zastupci obce - starosta atd.). Myslim, ze se jim zasila kolaudacni rozhodnuti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?