Oplocení terasy, 1,80m, s minimálními průhledy

Profilova fotka
Chystáme se oplotit terasu. Terasa je jediným pozemkem, který k domu patří, rozměr cca 5x6 m. Hned za terasou je dvorek sousedů, jsme na sobě hodně namáčklí. I když se sousedy nemáme konflikty, nechceme na sebe navzájem vidět :-), tzn. plot musí být vysoký 1,80 m, s minimálními nebo vůbec žádnými průhledy. Nevíme, jaký zvolit, abychom se úplně nezabarikádovali a plot nevypadal těžkopádně na tak malém prostoru. Má někdo nějaký nápad? Spíš než tip na materiál uvítám konkrétní odkaz na podobu plotu. Děkuji.
Odpovědět
@jajulin čauko, buďto bych vystavěla nějakou tenčí zídku nebo bych to jenom oplotila jako tady na obrázku http://www.levne-oploceni.cz/plotova-...
Odpovědět
Profilova fotka
nejpříjemnější variantou tůje, nebo jiný živý plot. Ale když za terasou je už pozemek sousedů, tak to by asi nešlo viď?
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin A co betonový plot, který je vlastně skládačka - pevné dílce, mezi které se vkládají betonové desky různého zpracování. Něco podobného plánujeme mít mezi sousedy my (jedná se o dvojdomek a koukat sousedům na terasu se nám taky nechce ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 klasickou zídku z cihlí máme i na vizualizaci v albu. Jenže tam se počítá s výškou max. 150 cm, vyšší by to asi nebylo pěkné. A přiznám se, že ta tkanina se mi nelíbí, navíc podle té fotky se zdá, že docela prosvítá. Ale díky za tip :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ambrozie přesně tak, tůje neprojdou. Jde o to, že za terasou je dvorek, tzn. tvrdá zem, kam se nedá nic zasadit.
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 tuhle tofotku z netu dobře znám a docela se nám to i líbí, ale vzhledem k malé velikosti terasy nám přijde, že by se z toho stala nedobytná tvrz a člověk by si připadal jak ve vězení. Kdybychom měli větší pozemek, tak OK. Jenže náš dům má tvar L a terasa tvoří jakoby vnitřek toho písmena, tzn. dohromady je to obdélník a terasu je třeba oplotit ze dvou stran.
Odpovědět
@jajulin tak to je těžký! :-D Zeď nechceš, plot s hadrou taky ne, tůje už vůbec ne! :-D Nic už mě teda nenapadá, snad jen nějaký dřevěný s podezdívkou, ale i to zabere dost místa..nebo místo té hadry dát rákos..;-) @catt82 to se mi taky líbí a našla jsi i oboustranou? Aby se třeba soused nedíval na hladký záda této zdi? Akorád jsem to teď viděla někde z busu, že ty panely k sobě úplně něpřilnou, ale je mezi nima skvírka třeba 1-2 cm, nějak mě to zaujalo a vypadalo to ze silnice dost blbě! :-D
Odpovědět
@jajulin ta tvoje vizualizace je úchvátná, ty cihly by asi vypadaly nejlíp, tak to zkuste vyvýšit, přinejhorším to zbouráte! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 no já vím, že je to s náma těžký :-D . Právě proto, že pořád prolízám net a žádný plot nám nevyhovuje úplně, tak se ptám tady, jestli ještě někdo nepřihodí nějaký nápad :-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 jo, a k těm už zmíněným požadavkům máme ještě další: aby to bylo levné a bezúdržbové - samozřejmě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych dala normální dřevěný plot nebo klidně i zeď a nechala porůst nějakou popínavkou, nebo na zeď do různých výšek zavěsila truhlíky.....
Odpovědět
@jajulin Mrkni do albíčka. Za bazénem máme kvůli soukromí normální drátěný poplastovaný plot a na něm přidělané proutěné díly. Ale trošku průhledné to je. To řešení s popínavkou také není špatné, myslím, že při velikosti (nebo spíš mrňavosti) vaší terasy se při jakémkoli plném plotu budete cítit jako ve vězení.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lin18 ty truhlíky už mám namyšlené dávno, to by se mi moc líbilo, ale zatím nevíme, z jakého materiálu ten plot bude. A ne každý unese truhlíky plné hlíny a kytek. A popínavka super, akorát tady není kousek země, kam ji píchnout, leda do květináče :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 k tomu bazénu to proutí vypadá super. Jak je to vysoké? Pochopila jsem, že 1,5 m, ale podle fotek mi to připadá vyšší.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin já tomu teda nerozumím, ale stejně budete muset nějak do země dostat stojky, ne? Takže předpokládám, že budete stávající dlažbu bourat. Navíc na zasazení popínavky stačí opravdu malej kousek. My třeba máme přísavník...nádherná rychle rostoucí rostlina, plazí se bez opory i po hladké zdi, v létě je zelená, na podzim zčervená....
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 teď moc nestíhám odpovídat, ale večer přihodím fotku stávající terasy.
Odpovědět
@jajulin Výška je 140 cm (je to dáno asi 10 cm od země), šířka jednoho pole 150 cm. Ale myslím, že se dá udělat podle požadavků.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem koukala na vizualizaci a zidku bych udelala, tak jak ji tam mas a na ni bych udelala drevenou vypln... Najdu foto :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten by se mi k vam libil... http://www.dumabyt.cz/rubriky/zahrada...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
co třeba toto http://myazahrada.cz/2012/04/svisla-b...
Odpovědět
Profilova fotka
@kacinenka hmm, to není špatné, ale potřebujeme oplotit cca 10 m. A ještě druhá věc: bydlíme v nejteplejší oblasti ČR, terasa je na JZ, sluníčko sem pere celý den. Žádná bylinka mi tady dlouho nepřežila :-(. Ale děkuji za reakci, plot už máme objednaný, do měsíce snad bude hotový :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 @ambrozie @catt82 @lin18 @aneri53 @kacinenka Díky za vaše postřehy a náměty. Nakonec jsem na netu našla tenhle plot, byla to láska na první pohled. :-). Splňuje všechno, co jsme potřebovali. Je z hliníku, bezúdržbový, s průhledy 1 cm... jen ta cena je teda o hodně výš, než jsme čekali. :-).
Odpovědět
@jajulin Mohu se zeptat na kolik neco takoveho vychazi? Nekoukala si na drevoplast?
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Na dřevoplast jsme taky koukali, ale myslím, že tam byla ta cena ještě vyšší a podle diskuzí se zdá, že ani WPC není žádný zázrak. Kalkulaci tohoto plotu máš v IP.
Odpovědět
@jajulin Dekuji, mrknu na to...Ja doted o hlinikovych ani netusila:)
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Já taky do nedávna o hliníkových plotech nic netušila :-). Pořád jsem hledala obrázky na googlu, co by se nám sem mohlo hodit a natrefila na toto. Rozhodující byla ta vzdušnost a "štíhlé" sloupky.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám, že už máš vybráno. Pro ostatní inspirace co mám v podobné situaci v plánu já...
Odpovědět
Profilova fotka
@krizak a co ta hromada kamení? Myslím, že časem se vám tam zanesou semena a poroste tam plevel....
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 To není fotka mého plotu. Dokážu si představit pod menší vrstvou toho kačírku nějakou tu neprorůstavou folii a jednou za pár měsíců těch pár zoufalých rostlinek snadno vytrhat. Jinak přímo v kamenech té zdi jsem nikde ještě neviděl nic růst a že u nás po městě je z toho dělaných hodně zdí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?