Osvětlení terasy

Profilova fotka
Stavebníci, řešíme osvětlení terasy. Je nějaké nepsané, i třeba psaná, pravidlo, jak moc má být či nemá osvětlená terasa ? U dveří na terasu již světla máme, teď děláme podbijecku a bodovky na kryté části terasy. Celková plocha terasy na cca 45m2. Nechceme aby nas světlo nějak pohlcovalo, ale zase kdyby byla nějaká akce, tak aby bylo prostě vidět. Děkuji za reakce
Odpovědět
Profilova fotka
Co znamená pohlcovalo světlo? To nějak nevím co znamená. A žádná pravidla určitě nejsou i zde jsou vidět osvětlené terasy a je to o tom, jak to kdo chce. Někdo z ní dělá cirkus, někdo má osvětlení decentní.
Odpovědět
My si vzali ven na terasu lampu a po zhasnuti poulicniho osvetleni (zhasinaji ve 22 hodin) jsme ji rozsvitili. To nam pomohlo zjistit, kolik svetel bychom potrebovali. Jeste to budeme doplnovat retezem se svetylkama a mozna LED pruhem nad kuchynskou linkou.
Odpovědět
Profilova fotka
@ozzy77 pohlcováni světlem. Jako aby jsme nebyli vidět až ve vesmíru a v elektrárně minuly ruce
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin tj dobrý napad.
Odpovědět
Profilova fotka
Připojení mám na tři světla na terase 30m2. Koupil jsem LED IP65, ale i když jsou nastavitelná 50/75/100%, tak množství světla bylo příliš - max 5600lm x 3. Takže budu muset koupit nové a vybral jsem se "žárovkama", které se dají vyměnit a je tudíž možné přizpůsobit množství světla. Mám u stropu ještě jednu zásuvku na vypínač, kterou jsem chtěl použít v zimě na vánoční osvětlení a koupím asi nějaký řetěz i na léto, protože někdy toho světla potřebujeme jenom trošku.
Odpovědět
Profilova fotka
My si dali několik nezavislych možností a prostě podle potřeby si rozsvitime... máme v zemi 3 bodovky, nad stolem kulaté, pak led řetěz po obvodu, pak jedno stropní u vstupu z ložnice a pak 3 na zdi takové slabší, v plánu je ještě osvětlená fontána při terase. Nejčastěji svitime buď řetězem a nebo bodovkami v zemi, na takové to pohodove posezení. Kdybychom jedli ve tmě ryby, tak svitime stropním, které dává hodně světla do talíře.
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz @radim2015 děkuji 🙏
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?