Pergola 3x5m - je to dostačující rozměr?

Profilova fotka
Ahoj všem, na zahradě máme betonové základy (po bývalém skleníku..viz foto) 3 x 5 m. Rádi bychom je využili pro budoucí pergolu. Je tento rozměr OK nebo je lepší zvětšit, zmenšit, změnit tvar..? Pergolu chceme využívat na "klasické" účely: jsme 4členná rodina plus občasné sedánky s přáteli atd. Díky za postřehy a názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@dita_a_ivan urcite bych zvetsila pokud muzete :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dita_a_ivan @bamak máme u rodičů 3x3 metry a stačí to... záleží jaké máte nároky a taky hlavně finance ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dita_a_ivan Pokud máte možnost, tak bych zvětšil prostor, podle okolí to vypadá, že prostor byste na to měli, tak bych se toho nebál a zvětšil to. Pro čtyř člennou rodinu by to bylo tak akorát. Když si tam dáte stůl a židle, plus nějaký gril nebo něco, tak to máte plné a moc prostoru vám nezůstane.
Odpovědět
@petrsv1000 Jasne, ze staci....ale ruku na srdce, nebylo by lepsi, kdyby byla vetsi? Psala jsem " pokud muzete"....a v tom jsem zahrnula veskera omezeni-prostor, finance...my mame terasu 7x5m kdyz tam dame stul pro 6 lidi, zidle, gril, stolek na nadobi, drevo...tak uz moc mista nezbyva, ale v byte jsme meli terasu polovicni a taky jsme se vesli, to ale neznamena, ze bych chtela tak malou terasu znovu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak jo tak terasu máme doma cca 40m2, u rodičů je posezení před domem ( východ z kuchyně na zahradu ) kde je stůl pro šest lidí a pergola 3x3m, doma zastřešení zatím neplánuji, sluníčko tam po druhé hodině není a pak bychy se při té velikosti nedoplatil... jedna věc je tedy zastřešený prostor a duhá prostor pro pohyb jako terasa samotná ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Mozna jsme se spatne pochopili. Nesrovnavala jsem terasu/pergolu, ale spis vetsi a mensi prostor pro relax. Tak to shrnu obligatni vetou. Za me je vetsi lepsi :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna zastřešujeme 3x10 m a ty 3 m jsou dost těsný. Pokud nejsou zastrčené všechny židle, musí se obcházet už po trávě.
Odpovědět
@dita_a_ivan Rozšířil bych to alespoň na 5x5 m, podle vašich možností, ty tři metry jsou dost úzký prostor na posezení, Pokud by to šlo, dal bych to tak 5x7m, ale také záleží co tam vše chcete dát a kolik přátel tam máváte na posezení.
Odpovědět
My máme takovou malou a bohatě nám to stačí. Máme jí u zdi a ani moc velký prostor jsme neměli se roztahovat :-). máme u zdi postavenou lavici, kde se vejde i pět lidí v pohodě a zbytek máme židle, skládací, když nejsou třeba, tak je složíme a je místo. Máme tam gril a v pohodě :-).
Odpovědět
Minimum pro pergolu je 3 x 3m, kam se vejde jenom stůl s židlemi pro 4člennou rodinu. Pokud tam chcete usadit i přátelé, tak bych určitě volila o dost větší. Když se uskrovníte, tak 3 x 5m může být, ale spíš za cenu kompromisu. Sami plánujeme hliníkovou 3 x 6m (chceme se vejít do rozměru bez ohlášky). Jestli máte finance a prostor, tak bych šla do velikosti, která pojme vše, co tam plánujete mít (např. stůl s židlemi, doplňkový servírovací/připravovací stolek, gril atd....) Kdyžtak si to zkuste vše postavit na zem a pak obejít s metrem. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak jo tak to kazdopádně ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@dita_a_ivan Prostor na terasu tam mate slušný, takže já bych se nebál a udělal pergolu větší, pokud vás tedy nějak neomezují finance, ale i tak se dá udělat slušná konstrukce a postupně třeba zdokonalovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych tu stranu co má tři metry alespoň o metr natáhl, ale pokud to chcete mít rychle a jednoduše, tak bych klidně využil i stávající prostor co máte.
Odpovědět
Profilova fotka
@snippe taky doma už pořád hučím, ze ty 3m jsou málo;-) tak to určitě protáhneme..ted jak tam jsou ty kytky. Času máme dost, letos to ještě asi ani nehrozí.. potřebujeme dokončit dům jako takový. Spíš abychom měli vizi...:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?