Rychlý názor sloupy na terase

Dodělat zděné sloupy na terase až po dřevěné trámy nebo nechat trámy volné položené, jak navrhl projektant a architekt. Působí to vzdusneji, ale nebude to vypadat nedokončené?
Odpovědět
Profilova fotka
@jane_n Já bych to dodělala, volně položené se mi to vůbec nelíbí 😉
Odpovědět
Dodělala bych to také. Bude to nádherné!
Odpovědět
Jsem zvědavá, jestli se najde někdo s názorem nechat volné. Je to tak projektováno. Doma se nemůžeme shodnout a stavar říká, že při zavření, tj. doplnění extrudovanym pružnějším polystyrenem a na to tu bílou fasádu nemůže zcela vyloučit praskání vlivem práce toho dřeva.
Odpovědět
Profilova fotka
@jane_n Já se přikláním k názoru projektanta. Nechal bych to otevřené.
Odpovědět
@jakuda To jste první. 🙂 Pocitově to vnímám trochu tak, že člověk, který očekává tradiční řešení, očekává uzavřený sloup. Nevím, jestli to tak je. Já bych spíš uzavřela, možná spíš proto, že to tak znám od vidění a tohle je pro mě nové. Manžel se ale kloní k otevření a i jeho argumenty chápu. Jen se obávám, aby to nevypadalo, že to zůstalo nedodělané. Vážně se tím trápím možná víc než čímkoli jiným při rekonstrukci domu.
Odpovědět
Opticky mi to přijde nedodělané a divné, takže bych to taky chtěla dozdit, ale chlapi mají pravdu! Dřevo pracuje, může se i kroutit a utrhne se to tam. My nemáme sloup, ale stojné trámy a jeden se vytočil tak, že utrhl kotevní pátku s chemickou kotvou - je vytočená. Soused dodělával do starého domu trám podepírající strop, zasekal ho do zdi, trám se pohnul a zeď praskla...
Odpovědět
Co se týče toho sloupu, který není sloup, ale pilířek, tak pokud nechcete, tak jak to máte teď, tak upravte uložení v pohledových místech nad pilířkem záklopem OSB či dozděním kolem trámů nad zhlavím a povrch upravit společně se zakončením ukoč. lištou a pružným tmelem (byť se to asi stejně trhne, tak to nebude působit rušivě (ve výšce nad hlavou). Jinak ty trámky tam máte osazené "natvrdo" takhle tam může zahánět voda na uložení. Trámky bych osadil ještě buď na asf. pás, či obětovaný dřevěný podkladek, což je další důvod to schovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?