Terasa - jakou zvolit?

Ahoj, chceme letos udělat terasu a příští rok dodělat horní stavbu a mít z toho pergolu. Jelikož nikdo na to nemá čas a pro každého je to malá zakázka, vrhnu se do toho asi sám. Jen nevím, jak začít a od čeho se odrazit. Terasa bude mít cca 7,5 x 4 m a výška dlažby bude těsně pod fasádu. když jsem si to měřil, tak u domu je nadzemní výška cca 40 cm a na konci už 60 cm, jelikož terén je lehce svažitý. Řeším, zda vyhrábnout cca 15-35 cm do hloubky a usadit tam tři řady ztraceného bednění a vylít betonem a celý vnitřek vyplnit štěrkem a zhutnit a pak na konec položit dlažbu do štěrku a nebo vykopat třeba 60 cm, udělat pásy a na to pak tři řady bednění a postupovat stejně. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Pozemek je jílovitý a bude se ještě navážet cca 15-20 cm zeminy. Zítra mi má přijet bagrista kvůli retenčce, tak řeším, zda ho rovnou případně nějak nevyužít. Díky za případnou radu.
Odpovědět
Pokud na tom nebude stat žádná stavba ale jen ohranicovat dlažbu, tak jsou pasy zbytečný. Udělal bych prvni variantu. Ja to mam stejne s tim ze mam vybetonovane patky na budoucí pergolu. Ty mam poctivé do nezamrzne hloubky.
Odpovědět
Ano, patky také budou do nezámrzné hloubky, ty jsem sem raději nemíchal:) Otázka je, jestli je lepší těch 30 cm v zemi vylít betonem a na to ty ztracenky a nebo rovnou ty ztracenky. Nevím, jestli v tom je nějaký zásadní rozdíl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?