Terasa na garáži

Plánujeme stavbu RD a nad garáží (cca 30m2) s plochou střechou zvažujeme vybudovat terasu (přijde mi škoda nevyužít ten prostor, protože tam bude krásný výhled do ovocného sadu). Otázka je - jak moc veliká je to komplikace vzhledem k izolaci střechy atd.? Dalo by se odhadnout o kolik by nás to cca vyšlo dráž? (níže vzorové foto, je to jen obrázek z internetu, který se nám tuze zalíbil 🙂 )
Odpovědět
terasa pred domem: - zemni prace a priprava podkladu - dlazba / drevo terasa na garazi: - silnejsi stresni tramy - pripadne pevnejsi krytina (pochozi) - zabradli - dlazba / drevo hydroizolace ploche strechy je v obou pripadech stejna takze je to cenove podobne
Odpovědět
Také mame plánovanou terasu nad garáži a zelenou střechu. Ta zelená střecha nás stojí hodně cca 3500/m2. Ještě není dokončeno, ale mame na garáži panely= 50 m2= 100tis. Na tom nalezena ipa, na to půjde speciální polystyren a nastrikana izolace (cca 150 tis) a na to zemina a kytky. Bez zelené střechy bych tam terasu nechtěla.
Odpovědět
@lucie00317 pokud se vám to líbí, tak do toho běžte. Taky mám na garáži terasu, resp. zelenou střechu. 56m2 komplet cca 120tis. izolace, fólie atd plus odvodnění (svody) substrát... No a pod tím jako střechu betonové panely, cca 49 tis.
Odpovědět
Máme zahradu okolo domu, takže zelenou střechu určitě dělat nebudem, stačila by nám obyčejná terasa. Byla by super pro ranní kafíčko, učení, prostě takový prostor venku, kde by bylo trochu soukromí a krásný výhled. S navýšením nákladů o 200 tis. bychom do toho právě ale nešli. Zajímá nás, jaký je finanční rozdíl garaž s obyč plochou střechou a garáž s terasou nahoře.
Odpovědět
@lucie00317 tak zahradu kolem domu má skoro každý, to není důvod mít či nemít zelenou střechu 😉 Kouzlo zelené střechy je v něčem jiném. Takhle, pokud budete dělat jen terasu, tak stejne tam nějakou částku navíc mít budete, záleží z čeho tu terasu plánujete. Obyc dlaždice za 250 Kč/ nebo dřevo ta 2000/m. Plus podklad na který se ta terasa položí plus zábradlí. Kdo však z našich známých má terasu či balkon v patre, tak je nepoužívá. My si myslíme, ze používat budeme, protože je to sever a ten se v lete hodí a je tam nejhezčí výhled na město. Plus tam budeme jako v zahradě díky te zelené střeše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?