Tmavé skvrny na dřevěné venkovní podlaze Garapa

Na verandu jsme si nechali udělat podlahu z exotických dřevin (Garapa), kvůli životnosti, nenáročné údržbě a podobně... Bohužel naše nadšení z podlahy vydrželo pouze do prvního deště... :-( po zaschnutí prken se na nic objevily černé skvrny, jakoby rozpitá černá barva a spousta malinkých černých teček.. Co teď? Dočetla jsem se, že to stává při kontaktu s kovem...ten ale nikde nemáme, takže jedině při montáži..Dá se to napravit zbroušením prken? Nebo máme trvat na jejich výměně?
Odpovědět
Nechci sýčkovat, ale mně to přijde jako plíseň. Rozhodně bych reklamovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@luciianaa pokud natřete dřevo olejem a zmokne nebo se namočí v době, kdy olej ještě nebyl vyschlý, udělá černé tečky. udělá to i na silnovrstvé lazuře, ale tam to není vidět. funguje to i opačně. tzn, že jste mohli natřít dřevo, které bylo před nátěrem mokré. je to zastavená plíseň. poradí si s tím i smrk. stejné zabarvení se na dřevu vytvoří i v případě, že dřevo nebylo na pile dostatečně odvětrané, což je v dnešní průmyslové době v těch kvantech dřeva v podstatě samozřejmost. pokud jste terasu před nátěrem impregnovali a nenechali pořádně vyschnout, opět jsme u toho samého. stačí mít i mokré boty při natírání...
Odpovědět
Je to plíseň, zkuste ji lehce seskrabat třeba nožem zda je jen na povrchunebo je hluboko
Odpovědět
Plisen tak rychle na garape neverim. Rezaly tam neco flexou? Zbytky kovu z neceho jineho? Rozridit kyselinu citronovou, namocit, kazdych cca 15min zase namocit a po hodine umyt, nechat vyschnout a po 24hod pretrit olejem. Nebo jednodushe obrousit a pretrit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak jste fleky nakonec vyřešili? Nám se včera prošel zedník po 14 dní nové terase, Máme tam tyto skrvny, ale ještě k tomu ve tvaru jeho bot. Strašné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?