Woodplastic nebo massaranduba, co dát na terasu?

Má prosím někdo zkušenosti ? Jak je to s údržbou když se na to něco vyleje , zahřívání atd. Zvažujeme co dát na terasu , já bych asi dřevo , četla jsem že na woodplasticu zůstavají fleky když se tam něco vyleje a my máme dvě malé děti . Děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Plastic je prostě plastic, šíleně pálí, když na něj svítí slunce, nedá se na to vkročit bosou nohou a jak říká náš podlahář, je to jak žvejkačka :-D My budeme dávat dřevo, rozhodujeme se mezi bangkirai a masarandubou, ještě čekám, až mi pán přinese vzorky a udělá nám na oboje kalkulaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to věc názoru, ceny a estetiky. Doporučujeme určitě dřevo. Je příjemné v každém ročním období, dostatečně trvalé. A zejména je přírodní, útulné, dobře ladící s rostlinami i nábytkem a zelení v zahradě. Příjemné na běhání bosýma nohama.
Odpovědět
Profilova fotka
já viděla nedávno u známých terasu umělou, myslím" moje terasa" a stěžovali si na fleky,mají malé děti.Mají ji na sever, takže prý rozpálená nikdy není.Já chtěla zatím provizorí, levné řešení terasy ze sibiřského modřínu,ale asi by nepřežila naše 2 psy,drápy.(teda pokud bychom ji nezalili lodním lakem a to bychom se nedoplatili...) takže už zase zvažujeme umělou,včera jsem si vzala několik vzorků na veletrhu a do některých se dá i zaseknout sekyra,dloubala jsem do nich nožem a nic není vidět,to je pro nás priorita,bez bot chodit po ni určitě nebudeme ať bude z jakéhokoliv materiálu...pokud bychom sehnali odolnější dřevo za rozumnou cenu, tak bychom raději přírodní...takže sama nevím :-|
Odpovědět
My se právě rozhodujem mezi massaranduba nebo ten woodplastic. Ten jsme viděli na veletrhu a překvapilo mě že to není ani poznat že je to plast ono to má 60% dřeva a 40 % plastu. Pořád nevíme , nechce se nám dřevo 2x za rok natírat olejem. Sousedi mají tu masarand. jsou spokojení , ale jak se tam něco vyleje tak tam mají taky fleky. U levnějšího dřeva se bojím že bude třískovatět, to už jsem taky viděla a byla to hrůza.
Odpovědět
Ještě nám někdo doporučil thermo borovici , nebo místo WPC twinson , nemáte někdo zkušenost ? Díky
Odpovědět
My jsme woodplastic od začátku zavrhli. Když jsem to viděl naživo tak se mi to prostě nelíbí. Je to umělotina na první pohled to už si tam raději dám betonovou dlažbu a jsem na 1/3 nákladů. Půjdeme do Sibiřského modřínu z důvodu ceny, teď prostě na mega investice není a my potřebujeme cca. 60 m2 a to je prostě v exotech palba i když si ji uděláme sami. Pokud bych neřešil finance šel bych do exotického dřeva, ale rozhodně ne massaranduba - je to sice co se týče výdrže excelentní materiál, ale je to tmavé a jednolité ... to už jsem skoro na woodplasticu co se týče designu. My jsme od počátku zvažovali spíše CUMARU nebo něco podobného co je světlejší, rozmanitější, zajímavější a nevidíte to na každé druhé zahradě, ale to je můj názor. Jinak já si vzal domů vzorky a porovnával odolnost/tvrdost dával vzorky i ven za okno abych viděl jak se ten či onen materiál chová při mrazech a na slunci. Thermo borovice je podle mě totální blbost vzal jsem si taky domů vzorek a je to tak měkké dřevo že se podle mě na terasu absolutně nehodí! Vůbec nechápu proč so toto dřevo nabízí na terasy. Za tu cenu už jsem navíc skoro u exotů. Chápu je to mrtvé dřevo a udajně odolává skvelě povětrnostním vlivům, ale poškodí te jej podle mě i židlí když si na ni sednete.
Odpovědět
Profilova fotka
@terezatp My jsme byli taky včera na veletrhu a jsme zklamaní tím, co tam bylo, nebo spíš nebylo týkajících se zahrad... Chtěli jsme inspiraci k založení zahrady, ale nenašli jsme ji, možná kdybychom šli do zahradnictví a ty 400Kč za vstup a parkovné projedli, udělali jsme lépe:-) No a ten "woodplastic" na každým kroku... Samozřejmě to všichni vychvalují, ale neřeknou vám, že v létě se pomalu na to nedá šlápnout, jak je to horký od slunce, my jdeme do dřeva, klasického českého, samozřejmě počítáme s tím, že se musí pravidelně ošetřovat, ale aspoň bude pořád kolem domu co dělat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jahooodka sice mimo tema, ale priste zaparkujte na odstavnem parkovisti, hned vedle vystaviste, bude vas to stat 20Kc a vstupenky se daji sehnat zdarma na internetu .... kdybych mela platit, tak tam ani nejedu .... ale investice 20Kc neni tak hrozna...
Odpovědět
Profilova fotka
a abych prispela i k tematu, tak my wpc mit urcite budeme, libi se nam bezudrzbovat, libi se nam i vzhled wpc - cenove nabidky mame cca na 200Kc za m2. jen ted vubec nevime jaky typ zvolit,... na veletrhu bylo k videni montaz sroubkama- mezi prkny sroubky byly videt, nebo montaz clipy, pak byla i prkna blize u sebe. takze vic se nam libily clipy, ale co kdyz se mi jedno prkno poskodi, to budu muset rozebrat celou terasu? fufu jde mi z toho hlava kolem
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka já bych chtěla ta prkna co nejvíc u sebe,takže bez šroubů spíše a ta výměna mě ani nenapadla,vidíš... rozpálení v létě neřeším,i když ji máme na západ,to asi ti, co po ní budou lítat bez bot,bosýma nohama...jako dítě jsem bráchou tak lítala na chatě po terase,co byla dřevěná, zalitá lakem a pálila taky tatečně, takže to je asi fuk v tomhle.. Mně pořád leží v hlavě ten Trex,přesně nám jde barevně a nevypadá tak uměle, jak jiné.Ale to až tak moc neřeším,i když to bude vypadat uměle,tak se nedá nic dělat, pro nás je priorita ty psí drápy a co jsem zkoušela nožem na vzorcích,tak na tom Trexu nebyly rejpance poznat.Jakou firmu zvažujete vy??
Odpovědět
@cheops007 tu thermo borovici chvalej ze je dobra tak uvidime , jdem se podivat jak vypada terasa z toho po 5 letech a uvidime, u exotiky jsem videla taky pekne ryhy , kdyz tak terasu po 5 letech vymenime az budou deti vetsi a nebudou tak nicit :-) , natirat nechcem , libi se me ta patina do seda
Odpovědět
@terezatp každopádně by mě zajímali vaše dojmy až se vrátíte a hlavně fotky...rýhu uděláš do každého dřeva. Jinak je dobré se podívat i třeby tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tvrdost_...
Odpovědět
Článek se načítá
@terezatp tak jak máte dojmy a fotky? Moc by mě to zajímalo jak si borovice po 5ti letech stojí?
Odpovědět
fotky nemám , ale terasu mají 3 roky a vypadala dobře a majitelé si to chválili, mají velkou terasu a mají to i okolo bazénu
Odpovědět
Jo takze z peti let jsou tri v realu treti rok = 2,X. Terasu maji kolem bazenu co na ni maji? nejaky nabytek? jakym zpusobem ji uzivaji? zkusim sem dat video ať konecně nekdo vidi rozdil o kterem mluvim. terasu za 5 let vymenite? takze ted date za thermoborovici 1200 kc/m2 + prace a dalsi mat. a za 5 let to vyhodite? ok potom asi neresite finance potom nechapu proc to potrebujete resit.. jeste se zeptam co je velka terasa?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
My máme woodplastic třetí rok a jsme spokojeni maximálně. Jednou na jaro a jednou přes léto ostříknu terasu vapkou a je zase jako nová. Fleky se nám nedělají a to máme malé dítě a psa. Terasu máme na jihozápad, takže tam praží slunce fest, ale jsme zvyklí nosit na terase pantofle (ať si na nohách nenosíme do domu špínu), tak jsem si ani nevšimla, že je podlaha horká (musela jsem jít zkusit). Dřevo jsme nechtěli kvůli údržbě- Manžel není domácí kutil a mě na nějaké každoroční přetírání olejem taky neužije.
Odpovědět
Profilova fotka
@lilibeth od jakeho konkretniho vyrobce ji mate prosim
Odpovědět
Profilova fotka
večer mrknu do papírů
Odpovědět
@lilibeth .... zkus naboso v horku a dej vědět ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje zkusila jsem a pálí, ale nevím, proč by nám to mělo vadit, když chodíme všichni na terase obutí?
Odpovědět
@lilibeth ... díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lilibeth my měli terasu z klasických prken a pálila taky, u kamarádky jsem nedávno zkoušela dlažbu a byla taky pěkně teplá...ani já nechápu, proč bych zrovna tohle mi mělo až tak vadit,přeci nelítám po ní v létě bosa...ale asi spousta lidí ano, řeší se to to stále dokola, jak plastová terasa pálí...
Odpovědět
@gigi2 ... ahoj, já právě chodím od května do října bosa :-D ...miluju to .... proto je třeba tohle u mě hodně důležitej aspekt ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje hlavně je ten rozpálenej plast jak žvejkačka :-| My máme oblázkovou dlažbu a miluju po ní chodit bosa ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijejevždyť jsem to právě psala...;-)to ja pak jasný my jsme z dětství naučeni od babičky oba s bráchou přes léto chodit bosky, ale po trávě, či nějakých strukturách,jak třeba píše@petrasafr ,to je super,rozhodně na po zpevněných tvrdých plochách,to mi nic neříká..
Odpovědět
@gigi2 ... jasně, každej sme jinej a vo tom to je ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr moji rodiče mají také oblázkovou dlažbu na terase a pokud na to pere celej den slunko, tak se na to teda nedá skoro stoupnout... Asi máš jinej práh bolesti, jinak si to nedovedu vysvětlit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 my máme přes celou terasu markýzu, takže je to ve stínu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr tak to potom ano. Naposled se o rozpálených kamíncích přesvědčil můj 2-letý syn, který na terasu vyběhl bez bot a takový spint a takový jekot jsem už dlouho nezažila :-D Jinak po té oblázkové dlažbě taky strašně ráda chodím bosá - je to příjemná masáž :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@hhranolka mohu se zeptat od koho jste nakonec brali to WPC prosím?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?