Zastřešení terasy průhledným materiálem. Máte tip?

Ahojte, máme terasu, kterou chceme zastřešit co nejvíce průhledným materiálem (ale asi ne lexan - ten časem zateče, zešedne...). Nemáte někdo nějaký tip nebo zkušenost? Díky za reakci.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste se podívat na komůrkový polykarbonát multiclear box. Nevím jak jinde, ale v Brně je to firma Omniplast.
Odpovědět
Naši si jednou koupili v bazaru plotny plexiskla (rozměr přibližně 1x2m) a položili na pergolu. Vypadá to moc dobře. Ani není poznat jestli je to sklo nebo umělá hmota. Před tím tam měli spoustu let obyčejné sklo. Bazarová cena byla moc příjemná, kolik to stojí v originále netuším. Jo a v létě ze spodu zavěšují jakousi bílou stínící plachtu z Ikey, takže tam mají příjemné klima (nepřehřívá se to).
Odpovědět
@marketa_v ... to je dobrej nápad .. tohle? http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro...
Odpovědět
Ano, myslím že je to ono nebo něco hodně podobného.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdysi jsme meli zastrresenou terasu - sklem - ale nevyhoda byla, ze s ni sousedily loznice a kdyz prselo, tak to byl docela rachot...
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji jako barbucha101 polykarbonát. Dokonce na výstavě Střechy Praha nám nám doporučili vlnitý. Má profil 1,5cm Rovný prý nevydrží sníh, kroupy atd. a ani dražší varianta s povrchovou úpravou je k ničemu.....Právě teď ji máme na zahradě a o víkendu bude na terase... ;-)
Odpovědět
Ráda bych obnovila téma -ráda bych ten polykarbonát-kvůli průhlednosti, zespodu to holt něčím pak zastíníme. Ale několik profi "stavitelů" pergol atd. nám to hodně vymlouvá, že oni osobně by si to nikdy nedali, že to nevydrží kroupy, většinou to firmy dělaj, že to příp. nejde ani reklamovat, prostě nás odrazujou, co to jde. Jakou s tím máte zkušenost? Vydrží to, vyplatí se?
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada to byl jeden důvod, dale nutnost zastiněni, neb je pod tim pry hrozne vedro, jsme změnili plan a udělali markyzu, kupodivu nas vyšla i levněji
Odpovědět
@pajmou když my bysme právě chtěli ze dvou stran i takovej plůtek-hrozně nám tam fouká,takže to by markíza neřešila. Taky jsme nad tím přemýšleli. A zakrytou tu pergolu budeme mít přes dvě franc. okna-takže by pevná střecha přes celej rok hodně stínila, to nechci. Tak furt dumáme
Odpovědět
@jarkalada Co som bol na stavebnom veletrhu v Brne a pytal som sa prave na polykarbonat, tak konkretna firma, ktora tam bola vravela, ze dava zaruku aj na prasknutie krupami.
Odpovědět
@jarkalada polykarbonát má na pergole kamarádka a přehřívá se to. Není příjemné tam sedět když je teplo. Na jaře fajn ale v létě katastrofa. Až budu řešit pergolu já asi ji nechám holou a počkám si až zaroste nečím co se plazí. Sice tam nebudeme sedět když prští, ale to mi nevadí. Stejně když se zhorší počasí tak jde člověk většinou domů.
Odpovědět
Profilova fotka
My nechali střechu. S tím, že jsme do ní vsadili 2 střešní okna, aby se terasa prosvětlila, nebo se dají použít průhledné tašky. Polykarbonát by vám to prosvětlil asi nejvíc, jen nevim jestli všechny, ale v některých dost praská - horkem nebo mrazem (nemyslím praskliny, ale nepříjemné rány). Mě by se líbil ten, kt. vypadá jako tabule skla. No a zarůst popínavkou, to se tam budou udržovat ptáci a ten bordýlek z toho bych na terase určitě nechtěla.
Odpovědět
Článek se načítá
@moonnca Dobrý den mohla bych poprosit fotku vaší terasy? :-) Děkuji !!!
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Nádhera !!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@moonnca TO je nádhera a vypadá to perfektně!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím , sklo mi přijde jako vhodnější materiál než levný polykarbonát, pokud je tvrzené, může to vypadat dobře. Viz fotka, zdroj fotky http://www.sklomat.cz/zastreseni-perg... Zeptal bych se: Kdysi jsme meli zastrresenou terasu - sklem - ale nevyhoda byla, ze s ni sousedily loznice a kdyz prselo, tak to byl docela rachot... Tím myslíte při normálním dešti, že to bylo hlasitější než kdyby tam byl jiný materiál?
Odpovědět
@onetwogo ... vypadá to sice hezky, ale sednout si ale pod sklo v létě? to asi bude nic moc :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje To sklo má různé odstíny a myslím, že to může pomoci, dají se použít i fólie. Mně se na tom skle líbí, že je de facto nesmrtelný materiál. Ale možná máte pravdu, nechci se přít.
Odpovědět
máme trapézový průhledný polykarbonát - terasa je na jižní straně a je to v pohodě nic se nepřehřívá. Na léto jsme koupili v Jysku sluneční plachu asi za 400 Kč a bylo to super
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Zastřešení pomocí průhledného materiálu se docela obávám, zajímali by mne proto alternativy. Nechci ale v této diskuzi odbočovat od tématu, proto jsem založil novou : http://www.modrastrecha.cz/forum/tera... Budu rád za rady. díky!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Dobrý den! Otevírám staré vlákno! Prosím, kdo máte terasu zastřešenou průhledným materiálem (tvrzeným sklem ap.) a jaká je Vaše zkušenost? Postavili jsme dům s 3x3m proskleným rohem a k našemu údivu vzhledem k umístění domku mezi stromy máme problém s nedostatkem světla. Takže terasa bude muset být s průhledným zastřešením! Mám z toho obavu. A, - cena, B, - na chatě jsme měli (dost nevzhedné) drátosklo a já se stále potácela na žebříku ve snaze čistit ho.. Děkuji za rady!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Natrefila jsem u dřevoplastu na argument proč ne, že je poměrně horký, v létě, rozpálí se, rádi bychom měli terasu jako pokračování obytné části domu a chodili po ní bosi, nicméně pokud opravdu pálí... Jak to je s fleky od vody kolem bazénu? Dělají se? Na dřevě by totiž byli, proto zvažujeme tuhle dražší variantu, ale o hodně upřímně dražší.
Odpovědět
Případně firma z jižní Moravy, která Vám terasu dělala a za dobrou cenu. Šlo by o 30m2.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?