Akumulační nádrž 1000 l - kolik prostoru?

Dobrý den, prosím, mohl by mi někdo, kdo má doma akumulační nádrž 1000 l, změřit a napsat, kolik prostoru mám na akumulačku počítat včetně trubek, které z ní povedou? AKU bude umístěna v rohu technické místnosti a zvažuji, zda technickou ještě nezvětšit. Je sice teď dost velká - 6m2, ale potřebujeme do ní umístit ještě plno věcí :-) Ještě mě napadá, jestli je možno AKU nádrž mít umístěnou na stěně pod stropem? Děkuji moc.
Odpovědět
Nejlépe uděláte, když se podíváte do technického listu nádrže na její rozměry. Ale orientačně - třeba Regulus DUO 1000/200 je válec o průměru 1 metr (včetně izolace) a výšce lehce přes dva metry. Věšet to jakkoliv na zeď je nesmysl, protože jen samotná voda v nádrži bude vážit tunu (+ cca 160 kg nádrž). To jednoduše do zdi neukotvíte a i kdyby ano, tak vám pod ní nezbyde rozumně využitelný prostor, pokud tedy nemáte 4 metry vysoké stropy.
Odpovědět
1000l nádrž je dost těžká tady opravdu musíte počítat s váhou 1200kg/m2 to opravdu máte? Jak ji dostanete do objektu když dveře máte max 90cm. Já mám technickou místnost 20m2 a je úplně plná, ale to je jiný příběh... Víte jak velkou expanzní nádrž musíte instalovat? Já mám nádrž jen 600l i tak to byl problém.
Odpovědět
Díky, věšet je opravdu blbost. Co jsem se teď tak dívala, dveře 90 cm by měly být ok, izolace se dává potom.
Odpovědět
@maanna Podívejte se na nádrže sem. https://akumulacni-nadrz.cz/index.php Jendnak jsou za rozumní ceny a najdete zde i nestandardní rozměry. Normélní velikosti mají průměr, který projte 80cm dvežmi. Musíte ale počítat s dostatečnou sílou izolace. Já jsem nádrž posavil do rohu TM a kolem jsem udělal s OSB desek kryt vyplněný minerální vatoru. Originální izolace je dost drahá a má poměrně velkou ztrátu. Výsledný rozměr je v mám případě 125x125cm a výška do stropu. %Sikovnou kombinací je přidat do nádrže výměník pro ohřev TUV (DN32) aa patronu pro el ohřev.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?