Bojler - kolik litrů pro čtyřčlennou rodinu?

Ahoj, kolika litrový bojler jste zvolili pro 4-5ti členou rodinu. Plánujeme 2-3 děti. Spíš 2, ale kdo ví. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme doma 120 l a myslim, že je to tak akorát :-)
Odpovědět
Jsme 2 dospělí a 4 děti a máme 120l bojler, zatím to stačí.
Odpovědět
máme 150litrový bojler a utáhlo to pětičlennou rodinu, v domku také máme 150litrový právě proto, že nám stačil
Odpovědět
Profilova fotka
máme 160l, právě s ohledem na rodinu
Odpovědět
160 l, dvě děti (jedno mimino) a dva dospělí. Asi jsme to zbytečně přestřelili, už bych tak velký nekupovala.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak teda nevím ale my máme u našich 200l a jako děcka vím, že nebyl problém ho vyplácat... nikdy se nestalo, že nybyla teplá voda, máme přímotopný tarif, takže může jet 20h "za levno" teď budeme mít 160l a myslím, že to bude akorát, se 120l bychom asi nevystačily, pokud se má napustit plná rohová vana.....
Odpovědět
160 jsme měli jako pětičlená rodina a občas se stávalo, že se voda vypotřebovala + jako děti jsme se koupali po sobě. Navíc to byl kombi takže v zimě se průběžně ohříval i vodou z topení. Jenže - záleží kdy se kdo bude koupat, jestli všichni v krátkým časovým úseku, nebo v průběhu dne, jestli se většina bude sprchovat, nebo koupat, jestli je myčka nebo není, na kolik se bojler ohřívá - co pamatuju, tak dřív jsme ohřívali třeba na 80 a víc a nějakou doporučenou teplotu nikdo moc neřešil - teď se tuším prosazuje kolem 65 stupňů kvůli životnosti bojleru? 160 má stejný tepelný ztráty jako 200, aspoń dražice to tak papírově mají - takže tam to vyjde na stejno, bohužel ta 200 je širší, tak už se nám tam nevejde, bereme teda 160, menší si moc pro rodinu nedokážu představit, to aby člověk přád jako dráb hlídal kolik kdo prokoupe, když se koupe víc lidí za sebou.
Odpovědět
my máme 80l a jsme dva dospělí a dvě děti
Odpovědět
4 osoby, 80 litrov - stačí. Špirála je 2 kW.
Odpovědět
Profilova fotka
No záleží jak resp. na jaký tarif ho taky budešm ít připojený. Jestli se ti bude dohřívat téměř celý den, nebo třeba jen 4hodiny za den. Nyní v pronájmu máme 80L jsme dva a ohřívá se 2-3x denně, dle toho jak je puštěný tarif. A když umyju větší nádobí ( nemáme myčku) tak se osprchuje už jen jeden a to se nesmí ráchat. Pracuju i v projekcizdravotechniky a rozhodně doporučuju min. 160L.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My jsme 2 nemáme nastavený bojler naplno (120 l) je uprostřed a máme to tip top, takže za mě určitě větší. Ale jsme kachny
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme 3 a já mám navíc dlouhé vlasy. Nedokážu si představit, že by mi s namydlenou hlavou došla teplá voda. Takže klidně http://goo.gl/8xjgvY s objemem 144 l. Je to tak akorát. :-)
Odpovědět
Jsme čtyři a máme 200 l. Ale předtím jsme měli jen padesát - taky to šlo, ale na napuštění horké vany jsme mohli zapomenout.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?