Čištění skla u krbu

Profilova fotka
Sháním nějaké rady na účinné vyčištění vnitřního skla u krbu, děkuji za příspěvky.
Odpovědět
Prostředek na Krbiva skla třeba z obi, nastřílkat a nechat působit a pak utirat papírovým a uterkama a dolestit. Co nejde tak na to používáme starou kuchyňskou houbicku, tu drsnou stranu namocenou do vody a zase dolestit papírovýma uterkama. Je to piplacka, ale sklo je jako nové. Cistime 1-2 x týdně. Topime každý den. @bedyna
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka Moc děkuji, máme krb teprve týden, tak sháním nějaké rady.
Odpovědět
Používáme Mefisto (cca 70,-Kč za 500ml), je to skvělí přípravek i na trouby. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bedyna pokud používáté suché dřevo sklo se nezašpiní, jednou za měsíc ho setřu šistým ubrouskem namočeným v popelovém prachu, žádnou chemii nepotřebuji ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Dřevo ještě nemáme, topíme briketami, sklo se docela špiní, asi jsou mokré. :-p Docela mě to štve, :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino jojo brikety jsou slepenec všeho možného, jinak si to neumím vysvětli, dřevo mi to nedělá ...
Odpovědět
Vlhčené uborusky z Lidlu - W5 jsou nejlepší - stačí setřít a je to - nemusí se nic dolešťovat, přelešťovat a navíc jsou za pár korun. (je to takový žlutý obal)
Odpovědět
@mexitaz Zkusíme. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pouzivame sprej s infantilnim nazvem Krbik, koupili jsme v DM a je jak zazracny pripravek z reklamy - nastrikas a okamzite zacne dolu stekat cerna spina a misto ni je zarive ciste sklo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky čistím ubrousky z lidlu já mám modré ty jsou skoro bez parfemace. Když je sklo hodně špinavé tak stačí namočit do jemného popela ale to jen občas. Jinak jsem měla přípravek od dedry a ten byl super ale ubrousky udělají stejnou práci a navíc vydrží dlouho a jsou podstatně levnější než různé spreje a pod.
Odpovědět
čistím navlhčenou papírovou utěrkou namočenou do popelu ... jde to výborně .... chemické produkty nám krbař nedoporučil, může to prý časem narušit těsnění skla a to může pak prasknout ....
Odpovědět
@bedyna Děláme to stejně jako ostatní, navlhčený ubrousek namočený do popela.
Odpovědět
Článek se načítá
... a navic vsechny ty prostredky a vlhcene ubrousky jsou neskutecne neekologicke svinstvo! Uz z tech samotnejch ubrousku je odpadu az az.. uplne zbytecne!! (maminka taky cisti papirovym ubrouskem namocenym do popela a pak hodi normalne do krbu ke spalikum na zalozeni ohne..)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?