Co pořídit k elektrokotli?

Profilova fotka
Dobrý den, budeme stavět dům, budeme mít elektrokotel ale ten nám nestačí kvůli energetickmu štítku. A ted nevíme co pořídit ještě navíc, jestli tepelné čerpadlo nebo samotný krb nebo krb, který bude napojený na akumulační nádobu. Vůbec tomu nerozumíme budu ráda za každý názor. Děkuji
Odpovědět
Tak kdyby jste měli tepelné čerpadlo, tak elektrokotel už nepotřebujete.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejméně vyhozené peníze budou za klimatizaci. Vyberte takovou, která dokáže v zimě i topit a výrazně tak zlevníte náklady. Já na stavbě pořídil krb, zatopil 1x za 2 roky a nakonec koupil tu klimatizaci :-)
Odpovědět
Máme v plánu pořídit elektrokotel, ke kterému pořídíme klimatizaci a krb pro krásné zimní večery. Pokud budete mít tepelné čerpadlo, nic z toho nepotřebujete. Záleží jaký máte TZ domu, co pořídít a co se vyplatí nejvíce.
Odpovědět
Každopádně pokud budete mít jen elektrokotel, vždy se v PENB počítá s krbem jinak by to nevyšlo. Spousta stavebníků si neuvědomuje, že v PENB je pak uvedeno, že se topit bude nejen kotlem ale i krbem. Ale realita je taková, že pak stejně se topí jen kotlem, protože pokud nemáte krb s výměníkem je to nereálné vytopit celý dům krbem. Takže určitě je třeba popřemýšlet nad TČ nebo pokud mate plyn na hranici tak určitě i kondenzačním kotlem.
Odpovědět
Bože to jsou ....., proč by nešel vytopit dům jenom krbem nebo kamnama ? Tak určitě :-( :-( :-( plyn nebo TČ.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?