Názor na rekuperační jednotku

Profilova fotka
Zdravim. Prosim o nazor na detekuperacni jednotky - narazili jsme na nabidku na vystave - jde o 2 moduly, z nich jeden nasava a druhy vysava, bez nejakych pruduchu. Investice cca 50tisic, keramicky filtr, ktery se umyje v mycce. Mate nekdo? Nenasla jsem zadnou diskuzi :-/ na celkovou rekuperaci nemame a toto se jevi jako jina moznost. Podleha to i Zelene usporam. Co si o tom myslite? Dekuji za nazory.
Odpovědět
decentralna rekuperacia je blbost, sice sa o nej pekne hovori, ale vsetko je to len marketingovy tah. Neviem aku predstavu o investicii mate, ale dnes uz su na trhu docela dostupne centralne rekuperacie pasivne. myslim si, ze sa investovat oplati
Odpovědět
Profilova fotka
Co si vybavuji z diskuzí týkajících se VZT, obecně toto řešení lidi z oboru nedoporučovali, jedním z důvodů byly možné komplikace v místě instalace - např. kondenzace vlhkosti (je to vlastně díra do stěny). To už je asi lepší nemít rekuperaci.
Odpovědět
Profilova fotka
jeste me nikdo nepresvedcil o ekonomicnosti rekuperace, radsi si vyvetram, pustim do domu slunicko...
Odpovědět
Profilova fotka
Lokalni rekupereacni jednotky se obecne nedoporucuji. Velmi problematicky je odvod kondenzatu v mrazech, kdy kondenzat namrza. Ucinnost je udajne take velmi nizka. Tezko se to ale hodnoti, protoze tenhle business je uplne prevalcovan marketingem, kde se nam laikum podsouvaji casto polopravdy.
Odpovědět
Lokální jednotky, ne. Máme centrální a jsme spokojení. Krásně čerstvý vzduch i bez větrání celou zimu. Na jaře to vypneme a klidně větráme přímo. Pouze pokud jsou veliká vedra, dům zavřeme, ubedníme a znovu jede rekupka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?