Druhý zdroj tepla do bytu

Dobrý den, rád bych poprosil o radu a případné zkušenosti s tím, jaký elektrický radiátor/konvektor/či jiný zdroj pořídit jako doplňkové topení do panelového bytu v posledním patře. Plocha obývací místnosti k vytápění je cca 28m2 a je vytápěna standardním ústředním topením. Bohužel nám ústřední topení nevytopí místnost, jak bychom si přáli a proto hledáme vhodný druhý zdroj tepla na každodenní přitopení místnosti. Děkuji za tipy a zdravím.
Odpovědět
@harrycek V době kdy radiátor nestačí vytopit místnost je teplí celý a i ve spodní části? Typů přímotopů je mnoho to si vyberte podle sebe. Většinou mají výkon 2 kW s tím že se nechají přepínat na 3 stupně výkonu. Pozor nepoužívat rozdvojky.
Odpovědět
@wpavel Děkuji za radu. Ano, topí i ve spodní části, proto hledám doplněk. Chystám se i na servis těsnění plastových oken. Problém je, že aktuálně nemáme sousedy v jednom ze sousedních bytů a ani v bytě o patro níže, to v kombinaci s bytem pod střechou působí poměrně značné ztráty a nedostatky tepla.
Odpovědět
@harrycek Ano tak to je určitě tím také ovlivněno. Nechají se také koupit přímotopy s časovačem, nebo použít hodiny do zásuvky ty možná nestojí už ani 200kč. Potom si můžete naprogramovat kdy má přímotop pomáhat topit.
Odpovědět
Profilova fotka
nezkouseli jste volat správci aby nekdo z udrzby prisel vam ty radiatory odvzdusnit? Je to ta nejcastejsi pricina, proc TO netopi, obzvlaste v poslednich patrech, pokud na nich nejsou automaticke odvzdusnovace.
Odpovědět
@ozzy77 Pán píše radiátory topí a celé. o žádném bubláni se nezmiňoval.
Odpovědět
@wpavel Přesně tak, radiátory byly odvzdušněny na počátku topné sezóny. Děkuji všem za reakce.
Odpovědět
Profilova fotka
topič: ono se to nezdá, ale prázdný byt pod sebou, většinou vypnuté radiátory, tak to je hodně znát na teplotě. Já jsem kdysi takhle poznal, když pode mnou odjeli v zimě na týden na dovolenou. Ani tlusté fusekle nepomohly :-)
Odpovědět
unas taketo byty maju zlavu a presne podla polohy a radiator by trebalo vymenit za výkonnejsi a bie tak ako inde
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?