Dům po rekonstrukci bez zateplení, jaké je nejlepší řešení vytápění?

Zdravím Vás, mám k Vám prosbu: chystáme se koupit starší dům po rekonstrukci, ale není zateplený. V domě jsou elektrické přímotopy a elektrický bojler. Dům je na vesnici a není zde možnost plynu. Co byste poradili, aby vytápění a ohřívání vody nestálo majlant? Děkuji za Vaše postřehy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@closen zateplit
Odpovědět
cesty jsou nahrubo 3 1, udělat teplovodní radiátory (podlahovka zřejmě nepůjde, zvedla by vám dost podlahu) a napojit to na kotel s levnější výrobou tepla než je čistá elektřina - pokud nechcete být věčným topičem, tak z pevných paliv třeba kotel na pelety s automatickým dávkováním anebo tepelné čerpadlo ale zde je investice výrazně vyšší - pozor nenechat se zblbnout jením místním trollem, který tvrdí, že TČ stojí 55t. Náklady ale budou v každém případě statisícové. 2, nechat jak to je a doinstalovat klimatizace, které v přechodných obdobích lenvěji topí, de facto je to TČ vzduch-vzduch 3, zateplit dům, případně včetně kombinace s bodem 2 Body 2 a 3 neřeší přípravu TUV, ale pokud nemáte nějakou velkou spotřebu vody, tak to v celkových nákladech nehraje velkou roli
Odpovědět
Profilova fotka
@closen a jak je ten dům veliký?
Odpovědět
Profilova fotka
V prvém případě je potřeba vědět kolik chcete investovat do pořízení potřebné technologie.Od toho se odrazíte .Každopádně na provoz je nejlacinější uhlí.Potom pelety.V závěsu plyn(ten ale u Vás není)Poslední elektřina. Přímotopy je to nehorší co do takového domu dát.Byla ale doba,kdy se dávali všude a to bude určitě Váš případ .
Odpovědět
Mám za to, že by se na vás mohla vztahovat dotace na výměnu neekologického zdroje vytápění a na zatepleni.
Odpovědět
Profilova fotka
@closen Sehnat někoho, kdo vám položí suchou teplovodní podlahovku a k tomu tepelné čerpadlo. Většinu pak pokryje dotace. Mám zajímavý kontakt přes soukromou poštu.
Odpovědět
Děkuji za rady, přemýšlel jsem na Tč. a i nad zateplením. Podlahová plocha cca 200m2.
Odpovědět
Jaky byste doporucili kotel na uhli? Samozrejme automat.a kolik mate rocni spotrebu cca tun?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?