Elektrické podlahové vytápění, jak jste spokojeni?

Máte někdo zkušenosti s elektrickým podlahovým vytápěním?Jaká je průměrná spotřeba elektřiny za vytápění v topné sezóně (bungalov 150m2)? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
To si počkám na reakce..mě by zase zajímala cena el. podlahovky přes topné kabely..kolik vás to vyšlo? Budeme dělat asi plochu 112m2
Odpovědět
@misakk Ježíšmaria lidičky zkuste trochu hledat. Psal jsem to sem tuším včera http://www.modrastrecha.cz/blog/pavel... Zkušennosti mám jen ty nejlepší. Pokud je toto topení doplněno o krbová kamna, jsou náklady na topení a kompletní spotřebu el. energie za hubičku viz. uživatel @locus např.
Odpovědět
Jinak se dá těžko radit, na takovýto velmi obecný dotaz. Bungalov může mít tepelnou ztrátu 4kW nebo 12kW může být v zástavbě nebo na horské stráni. Zkuste trochu specifikovat, aby bylo možné srovnání.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent to mi na představu o pořizovací ceně moc nepomůže..
Odpovědět
@verulicek88 O.K. Vše od Fenixu kabely pod dlažbu 21m2, fólie pod plovoučku 80m2 k tomu izolační podložky, termostaty, rozvaděč, jističe, řídící jednotka atd. Cena materiálu cca 130tis.
Odpovědět
@pavelcent Přízemní bungalov se nachází na Jižní Moravě a je samostatně stojící. Obvodové zdivo je z Ytong Lambda 375mm, na podlaze bude podlahový polystiren tl.160mm. Strop je dřevěný, zateplený izolací o tl.250mm. Celková zastavěná polcha je cca 150m2. Doplňkovým zdrojem topení bude krbová vložka. Děkuji
Odpovědět
@misakk Náklady na elektřinu (kompletní spotřeba domu) odhaduji na 15 max.20tis/rok , spíše ale míň ;-)
Odpovědět
@pavelcent To zní dobře :-). Jaké topné kabely nebo rohože byste doporučil. A od jaké firmy?
Odpovědět
@misakk Pod dlažbou máme http://www.fenixgroup.cz/cs/produkty/... Pod plovoučkou http://www.fenixgroup.cz/cs/produkty/...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme o tom uvažovali, je to levnější než teplovodní podlahovka. Jediná nevýhoda je, že nelze změnit zdroj vytápění. Takže to asi tenhle způsob nevyhraje :-(
Odpovědět
@pavelcent Nevím, ale Tebou odhadovaná spotřeba pro @misakk se mi moc nezdá - max. do 20 tis. za rok za veškerou elektřinu??? Vždyť ty sám uvádíš v jiném tématu, že platíš 29 tis. Kč. Tohle je navíc bungalov (horší na vytápění), nezateplený, strop podle mě také málo - na bungalov se běžně dává do stropu 40-50 cm izolace. To by museli podle mě hóódně přitápět krbem, aby se do toho vešli Snad jen ta Jižní Morava, no nevím, nevím. @misakk Už máte projekt? Tam by měla být TS a náklady na vytápění ne odhadované, ale skutečně spočítané. Nějaké odhady Ti fakt moc neřeknou. :-(
Odpovědět
15-20.000 Kč/rok za komplet elektřinu je nesmysl. My, v patrovém domě plus minus s podobnou obytnou plochou (ale kostka - tj. energeticky úspornější), zateplená, ve 2 lidech, kteří se normálně myjí, svítí, používají PC a topí v zímě na 22C (ne celý den) spotřeba za rok 2014, kdy nebyly nic moc zimy, byla 38.000 Kč/rok (včetně paušálů atd). Z toho tak 12-14.000 Kč dělá vše mimo topení, co se spotřebovává bez ohledu na kvalitu zateplení či podlahovou plochu (TUV, svícení, vaření). Topení elektřinou samotné bylo tedy cca 25.000 Kč.. Je to tedy elektrokotel s teplovodní podlahovkou, která má možná o pár procent větší ztráty než elektropodlahovka, ale ten rozdíl bude minimální. Pokud bych tedy třeba třetinu tepla dodal krbovou vložkou (víc asi není reál, pokud člověk není otrok nebo nesedí furt doma), tak bych ty náklady na vytápění snížil o 8.000 Kč, ale stále jsem na celkové platbě kolem 30.000 Kč/rok
Odpovědět
Článek se načítá
@aneri53 @mp77 Můj ODHAD není to samé jako faktura. Mohu se mýlit, ale mám kolem 30tis. a jiné topení než el. nemám. Jsou tu tací uživatelé co mají polovinu toho co já, jen mají navíc krbovky. Stačí trochu pohledat.
Odpovědět
@pavelcent No právě, spoléhat na něčí odhad může být dost ošemetné. Je nutné znát TS domu, ujasnit si, jak moc budu topit v krbu (tazatelka uvádí, že to bude pouze doplňkový zdroj) , pak si vše spočítat.
Odpovědět
@aneri53 Naprosto souhlasím. Snažil jsem se tazatele navést k tomu, aby si zjistil TZ a neptal se tak obecně. Jinak pořád platí že na hloupě položenou otázku nemůže dostat dobrou odpověď. Nic ve zlém.
Odpovědět
Profilova fotka
@mp77 proč nesmysl ? =-) také máme patrový dům, jsme dva a komplet elektřina nás stojí cca 20tis včetně topení + něco za dřevo, topíme tak, že doma chodím v trenkách. Takže by šlo citelně ušetřit.... takže plně souhlasím s @pavelcent takže pokud platíš skoro 40tis, to já mám na dva roky :-D
Odpovědět
@mp77 nesmysl to neni,my na te spotrebe jsme... @misakk zalezi na zatepleni,ztratach domu atd...my mame pres 170m2,nizkoenerget.castecne patrovy bungalov a jsme na 15... ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 ... ono nám to ale plus minus vychází obdobně, téměř přesně :-) 1. nemám tam "něco za dřevo" . .. uvedl jsem, že pokud bych např. třetinu el. energie na topení substituoval dřevem, jsem na totalu ročně 30.000 Kč (když jen čtvrtinu, tak 32.000 Kč) 2. dovolil jsem si nakouknout do profilu a vidím NOVA 101. Stránky RDR říkají : "obytná plocha 81 m2". U mě 118 m2. Tj náklad na vytopení 1 m2 máme prakticky shodný. U mě zeď 30 cihla + 15 zateplení. Navíc jsem reagoval na zadání, které je tepelně-izolačně horší : neizolovaný Ytong 375, další izolace na nezbytném minimu, energeticky trochu méně výhodný bungalov. Náklad na SHODNÉ vytopení 1m2 prostě BUDOU vyšší, pokud si nelibuje v 18C. Zastavěná plocha 150 M2, což znamená obytná nahrubo tak 120 m2 , pokud tam není třeba garáž, ale ty metry2 jsou na bungalov tak akorát na bydlení, takže to nepředpokládám. Takže vytápěná plocha obdobná. Takže toliko k metodice, jejíž výstupem bylo prohlášení, že je to "nesmysl" :-)
Odpovědět
@petrsv1000 pardon, ted jsem si všiml, že těch 20.000 je komplet ... takže jsem to porovnal blbě :-x No my máme jen 12-14.000 Kč bez topení ... a to máme t20 hodin nízký tarif ...... asi se moc koupeme, svítíme a koukáme na TV :-)) Nebo nevím ... pro odlehčení - připomíná mi to trochu boje na jiných serverech , kde se majitelé Octavií předhánějí, jestli jezdí s TDI za 4,1 ltr nebo 3,9 :-) ..... a přitom většina ostatních jezdí svižně za 6 ltr a nestresuje se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také by mě zajímalo slovo odborníka nebo člověka, který topí elektrickou podlahovkou....jsme ve fázi výběru topení před realizací projektu a neradi bychom se unáhlili. Dům - užitková plocha 171,6m / obytná plocha 92,1 (spodní patro) - vrchní patro užitková plocha 36,8m Ráda pošlu do zprávy půdorys pro lepší představu... Děkuji všem za jakýkoli názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@mp77 jo v poho, také sem platil zálohy 3tis a po té co nám vraceli 10tis můžu s klidem říct, že jsem spokojen ;-) Nova má možná cca 81m2 obytné plochy ale vytápí se celý dům kromě garáže takže přes 100metrů. Dřevo neplatím, to sem jen psal, že se musí jako připočítat :-) Když pak tolik neběží kotel. Se spotřebou jsem spokojen ;-) Jsme tedy dva, s dětmi to bude asi pak větší spotřeba.... Jo a s Octavkou jezdím za 3,8 :-D to byl samozřejmě vtip ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Ahoj, rad bych se zeptal na výkon tvých kamen, mám přibližně stejnou TZ a nemohu se rozhodnout jestli 4kw nebo 6kw kamna. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@davidxman máme 8Kw :-D máme rádi teplo ;-) takže pokud máte patrový dům určitě min 6Kw ;-)
Odpovědět
@alassea známý si vybíral mezi teplovodní a elektrickou podlahovkou. Z důvodu pořizovacích nákladů zvolil elektrickou. Nechte si udělat cenové nabídky a pak si porovnat náklady na topení.
Odpovědět
@petrsv1000 Máme patrový a taky rádi teplo, takže 6kw díky...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?