Elektrické přímotopy v NED nebo změnit na jiné topení?

Profilova fotka
Ponechat elektrické přímotopy v NED nebo změnit na jiné topení....poradíte?
Odpovědět
já je zavrhla, protože jsem záclonovej tip a navíc zabíraj místo, dali jsme elektrickou podlahovku
Odpovědět
@katunkaj já bych je nechtěla kvůli tomu, že zabíraji místo jsou "nevzhledný"......dali jsme podlahovku a pořídili na přítop kamínka
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje @breberka můžu se zeptat na cenu tý podlahovky? Nějak pořád nevíme, jak to vyřešit... :-(
Odpovědět
@katunkaj ... jasně - domek o obytné ploše 110 m2, topné kabely vč. regulace a termostatů za materiál 45 tisíc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje super, ještě by mě zajímala nějaká spotřeba,na kolik topíte a kolik protopíte? Moc díky za info :-)
Odpovědět
@katunkaj ... ještě nebydlíme, tak nemůžu poskytnout relevantní info ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme hodně malej dům,tím jsem nikde nechtěla žádná tělesa,volili jsme elektrické podlahové topení.Na event.přitopení na jarní a podzimní večery, kdy už nepoužíváme podlahovku máme kamna.Bydlíme 4 roky a spokojenost..
Odpovědět
@lucijeje To koukám, mně při stejné výměře výjde podlahovka e.topné kabely Raychem na skoro 95 tis. s prací, materiálem a termostatama. Můžete mi napsat od jaké firmy to máte?
Odpovědět
@katunkaj tak já koukala do záznamů a mat. na podlahovku stál 34 tis, nevim ale jestli je to cena i s těma rozvodovýma bednama.......dělali jsme si to sami a cena mat. byla díky nákupu přes tchána nižší......každopádně topíme el., takže zadarmo to neni, ale je to pro nás dost pohodlné.....Teď jsme si konečeně i pořídili do obýváku kamínka, takže ráno si přitápíme tim a teprve uvidim, jak klesne spotřeba v topných měsících...např. už vim, že oproti říjnu v roce 2012 jsme ušetřili 300 KWh, což myslim je super a to jsme přitopili asi jen 5x..... ;-)
Odpovědět
@kkaccullka ... kuk IP
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka zadarmo není žádný teplo....ty přímotopy budo asi žrát ještě víc!!! :-( Taky plánujeme do obýváku krbovky, jen řešíme co k nim... :-.( Hrůza!!! Nějak se nemůžeme dopátrat, co bude nejlepší, i v poměru ceny a kvality.
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 můžu vědět jak velký dům elektrickou podlahovkou vytápíte, jaká byla pořizovací cena a kolik cca protopíte? Abych měla trochu srovnání. Díky
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@katunkaj 77m2,pořizovací cenu bych musela pohledat,myslím něco přes 60tis.Kč a za předposlední topnou sezonu jsme protopili cca 3,8MWh.Poslední topná sezona nám vychází na 3,1MWh.
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 Super, konečně máme nějaká konkrétní čísla :-), ještě prosím co máte za značku?
Odpovědět
@katunkaj nediv se takovým rozdílům v cenách, co tu lidi uvádějí za podlahovku - kabely. Nekdo uvádí jen nákupní cenu za materiál (navíc přes známého), jiní cenu za komplet udělání. Je to stejné jako u ceny domu, kde někdo to dělá svépomocí a počítá opravdu pouze čistý materiál a někdo to má na klíč, tak se zásadně liší.
Odpovědět
Profilova fotka
@jizvo Tak tyhle rozdíly chápu, jde mi spíš o představu...nikdy jsem nic s topením nemusela řešit a teď se musíme rozhodnout, co do domečku pořídíme, takže hledáme názory kde se dá! A poměr cena a kvalita je taky docela důležitý!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Dobrý den, už mám více jak rok elektrické topné kabely. RD jsem postavil v Brně má tepelné ztráty 4,8kW a podlahovou plochu 144m2. Topné kabely a regulaci teploty mám od firmy Fenix Jeseník. Za elektrické podlahové vytápění, regulaci teploty jsem dal nakonec 86 000 Kč (Mám dosti kvalitní, ale drahou regulaci od BMR. Při použití termostatů by jste se dostala tak o cca 15 - 20 000 Kč níž.) Na ohřev TUV jsem použil bojler s vestavěným TČ TC 120 E od firmy Dražice v hodnotě 23 000 Kč. Při této kombinaci elektrické topné kabely a bojler s vestavěným TČ jsem měl loni platbu za elektřinu 39 786 Kč. Co jsem tak zjišťoval, tak za elektriku se u RD platí cca 20 000 Kč za rok, takže za vytápění a ohřev TUV jsem dal cca 20 000 Kč. Pokud víte jaké máte tepelné ztráty domu, tak se podívejte na www.tomur.cz/provozni_naklady.html. Tam se dá relativně jednoduše zjistit, kdy se podlahové vytápění vyplatí a kdy ne. V případě dotazů mi napište na ondrej.heidenreich@seznam.cz
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?