Elektrokotel, doporučíte?

Ahoj, mám doma elektrokotel CosmoTherm E který umí regulovat buď podle prostorového termostatu v místnosti nebo podle venkovního čidla - ekviterma. Chtěl bych koupit nový kotel který umí obě věci společně.. když si nastavím na vnitřním termostatu 23C tak aby automaticky podle ekvitermní křivky reguloval přitopení nebo ne tak abyc stále udržoval nastavenou teplotu. Jde o podlahove vodní topení a nebaví mě každý den posouvat křivku na ekvitermě ... díky moc!
Odpovědět
@zdenna Nepotřebujete ekviterm ani termostat. Má to ale jednu podmínku která se má dodržovat a to že se PT během topné sezony nevypíná, topí se na minimální teplotu vody která udrží požadovanou teplotu v místnosti max. při rychlém poklesu venkovní teploty zvýšíte teplotu vody do podlahy o 3-5st. Běžná teplota vody do topení je 25-30st. To že chcete kvůli tomu kupovat nový kotel nebudu raději komentovat.
Odpovědět
Já bych toto neřešil... My máme 12 let Protherm Ray 24K a žádné křivky atd.. neřešíme, teplota naroste na 55C a víc nedokáže Prostě termostat spustí dle vnitřní teploty, tak cvakne rázově 24kW a potom zase vypne za 4 - 5 hodin zrovna tak se celých 24kW.
Odpovědět
@wpavel souhlas, překvapuje mě, že tazatel hrabe každý den do evitermy. Pro PT jsou tak ploché křivky, že se projeví jen velká změna venkovní teploty.
Odpovědět
@zubr487 Jakmile se topí jen určité hodiny během dne a ještě jinak v pracovní dny a o víkendu tak ekviterm nikdy nikdo dobře nenastaví.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?