Elektrokotel+plynový krb

Ahoj, řešíme systém vytápění a vím, že už nejde udělat jen elektrokotel, ale musí být ještě další zdroj. Klasický krb manžel nechce a přišel s plynovým krbem. V ČR to nemá tradici a moc jsem k tomu nenašla. Co si o tom myslíte? Budeme mít bungalov 120 m2
Odpovědět
Není problém. Čistota , perfektní regulace je přínosem . Na cizích diskusích je to běžné téma. U nás se z dřeva udělala modla . V cizině topí spíše dřevem takzvaně když ho máte zdarma (chudší lidé) . Když tady čtu co lidé jsou ochotní utratit , tak jsou to naprosto nesmyslné částky a to stále máte hromady práce okolo dřeva a přikládky atd.
Odpovědět
@jendad Pardon, ale Rakousko, Bavorsko, Švýcarsko je taky myslím cizina, ale dřevem tam fakt netopí chudí lidé. Kachlová kamna jsou tam dlouhodobě v top 10 materiálních statků, které si lidé v anketách přejí. A jistě vědí moc dobře proč. Jinak souhlasím s tím, že plyn je jistý trend a ukazuje to i vývoj výrobců krbových vložek v posledních letech. Např. Kalfire nebo od jara i český Hoxter přinesl do plynových krbů naprosto novou kvalitu funkční, ale především i optickou. Ten oheň a jiskry od spalování dřeva už fakt nerozlišíte.
Odpovědět
@bchannu přesně tak, v Rakousku je dřevo hlavním zdrojem pro topení.
Odpovědět
@michellejm tady spis jde o to, ze se ti plynovy prodrazi-musis udelat pripojku a to uz bych nedava elektrokotel, ale rovnou plyn na topeni... predpokladam, ze asi lahvi nebudete chtit topit, ne?
Odpovědět
@kekita plyn k pozemku dotažený je. Projektant nás nakonec nastrkal do plynového kondenzačního kotle a klasického krbu.
Odpovědět
@michellejm to zalezi fakt na vas-my, nez jsme si vybrali krb, tak jsme sjezdili snad celou cr a byli jsme skoro ve vsech vetsich showroomech. Skoro v kazdem maji vystaveny plynovy krb. Doporucuju se zajet podivat. Vyhoda je, ze je to proste pohodlne-zapnes cudlik a topis. Na druhou stranu me osobne se to nelibi-ikdyz uz jsou opravdu zdarile imitace dreva v krbu, tak proste to porad vypada jako imitace a ten krb hori trochu jinak... Ale pokud mate nakonec plyn a nechcete krb, tak nemusite, ne?
Odpovědět
Asi zavisi, ci ten krb ma byt hlavne na efekt, alebo realne vykurovanie. Totiz ten krb bude asi len nejaky vytvarovany horak principialne uplne rovnaky, ako na sporaku, alebo plynovom kotly, ci ohrievaci. Teda v tom druhom pripade by som zvolil asi skor plynovy kotol. Ale ak vam ide hlavne o to mat dva uplne nezavisle zdroje kurenia, tak potom skor plynovy kotol, ako hlavny zdroj a maly krb na drevo ako zalozny.
Odpovědět
Elektrokotel doplněný krbem nestačí. https://www.drevostavitel.cz/clanek/n...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?