Externí přívod vzduchu ke krbové vložce

Ahoj všem Chci externí přívod vzdchu ke krbové vložce o výkonu max 10kw. Určitě bych chtěl externí přívod vzduchu už v základové desce o průměru 100mm. Řeším ale jeden zásadní problém a nevím jak ho vyřešit, jelikož budu mít celou základovou deskou pod úrovní terénu, nevím jak vyřešit zakončení venkovního otvoru aby mě tam netekla voda apod :/. Poraďte jak to udělat? Pak by v nouzi byla ještě možnost trubku dát do podlahy s tím že by trubka vedla skrz první řadu cihel, která by byla už nad úrovní terénu. Děkuji za vaše rady.
Odpovědět
Normalne jsme davali do podlahy a z venku prijde naka mrizka to uz netusim, kdyz v zakladovce tak tam dat venku nejake koleno aby to bylo otoceny zaroven s terenem a tam mrizku kvuli hmyzu,okolo nejaky kytky at neni vidět a nebo to nechat kdyz to nebude na ocich
Odpovědět
Profilova fotka
my ji máme v izolaci v podlaze přes zeď jde v první řadě cihel a koleno nahoru.
Odpovědět
Jako urcite jsem pro dat to do podlahy jak pise Jirkonson prave, dal bych jen mrizku a bylo by vyřesěno, ale dost čtu právě že to dávají do základů, moje skladba podlahy je 100 extrudak, 50 systemovy polystyren a 35 anhydrid plus podlaha, trubka by vedla v miste kde ani podlahovka nebude. Tudiz na vysku extrudaku bych dal 100mm KG trubku a bude to.
Odpovědět
@unihero kupte si komin se sachtou na vzduch:) mame to doma a tah je exelentni:)
Odpovědět
To nemohu, mam kombi plyn/pevna a od schiedelu me rekli at dam externi privod vzduchu pod zakladovou deskou, tim ze chci krbovou vlozku.
Odpovědět
@mrazekrad Mohu se prosím zeptat co za typ komínů přesně máte a jaký spotřebič na něj máte připojen . Řeším totiž komín do pasivního domu a bylo mi doporučeno koupit komín s přívodem vzduchu. Děkuji.
Odpovědět
Mame od eurokominy, ale nemame pasiv. Pasiv muzete najit napriklad u schiedel, ale je hrozne drahy.
Odpovědět
Máme to takhle položeno v podlaze :-) , protože terén bude vysoko, tak jsem to nedával do desky .
Odpovědět
@zaplik Presne toto řeším, jak je to s těmi plochými přívody vzduchu? Spíše doporučují kruhové. Asi jsem rozhodlý pro to dát to do podlahy. Děkuji vám
Odpovědět
@unihero kruhový jsem nedával, protože mám přívod na průměr 150 a nad tím už by nebyl skoro žádný polystyren. Tak jsem vymyslel řešení plochy, který má přívod stejný jako 150 :-).
Odpovědět
A takhle jsem to poslal nad podlahu :-).
Odpovědět
Při použití plochých kanálů namísto kruhových se doporučuje navýšit průřez o cca 20% kvůli případným turbulencím v rozích kanálu...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
nám ten externí přívod vzduchu počítal kamnář podle délky a množství kolen (ohybů). chtěl jsem dát něco kolem 100, ale byl zásadně proti. jelikož by to údajně nestíhalo. nicméně asi záleží na vložce a jejím výkonu.
Odpovědět
Máme to takto:
Odpovědět

Odpovědět
Tady jsem našel jaky průměr bych potřeboval. Krbová vložka do 10kw, není to jako primár ale občasné přitopení, cca 2,5 metru od zdi a jeden ohyb, mela by stačit 100mm.
Odpovědět
Kecám přidal jsem hranatý, tady je kulatý i hranatý. http://kamna.astranet.cz/shops/3790/d...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@unihero Pokud se rozhodnete pro kamennou vlozku, tak bych ti doporučila od Ht-design.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?