Externí přívod vzduchu krbová kamna

Dobrý den, prosím, o radu. V projektu máme uvedene, že bychom ke krbovým kamnům měli vést externí přívod vzduchu. Povedeme ho v podlaze co nejkratší cestou, nato pak polystyren atd... Jen vůbec nevíme, kdy ho máme vyvést. V tom místě, kde budou kamna stát. Přesně totiž ještě nevíme, která koupit. Je možné vyvést v podlaze nějak tento vývod univerzálně? Že by se to pak přizpůsobilo a napojilo na jakákoliv kamna.děkuji
Odpovědět
@s.arinka určitě to jde, ale přece jen by jste měli trochu kouknout co asi... Některá krbová kamna mají přívod vzduchu ze spoda a některá ze zadu. Některá mají i jiný průměr přívodu. A další, kamna musí být v určité vzdálenosti od stěny, tak ať je pak nemáte např. moc blízko nebo daleko od stěny. My máme přívod u obvodové zdi. Ale měl by být aspoň 2 dlouhý, tak nám to řekli. Tak venku máme ještě 2 metrovou trubku podél základovky s vývodem nahoru Na fotce je přívod ten vepředu.
Odpovědět
@s.arinka Bylo by samozřejmě vhodné vybrat si předem vhodná kamna/krb a dělat to podle nich. Obecně jsou průměry 100,125 a 150 mm. Snadněji se dělá redukce z většího na menší průměr, takže udělejte přívod 150mm nebo 125mm. Některá kamna mají přívod spodem, ale pokud vím, tak všechna mají možnost i zadního přívodu. Takže si dejte vývod tak, aby nebyl za kamny moc vidět. V případě krbu je to jedno. Jinak doporučuji počítat s osazením elektricky ovládané klapky přívodu vzduchu a natáhnout i husí krk nebo kabel souběžně s přívodem.
Odpovědět
@zubr487 Velmi dekuji.Asi uz jsme si vybrali, ale myslela jsem kdybychom to zmenili.Privod udelame v podlaze, zespodu na 125cm.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?