Jak často doplňujete vodu do okruhu topení?

Vodní podlahovka, kondenzační plynový kotel. Jediné spoje na devitiokruhovém rozvadeči a na kotli, přesto po 4 dnech pokles o 0.5bar.Nikde stopa po netěsnosti.
Odpovědět
Radiatory, elektrokotol, pokles o cca 0,1-0,2 bar za rok.
Odpovědět
@walckiers mame elektrokotel a vodni podlahovku, bydlime pul roku a jeste jsem nezaznamenal zadny pokles...
Odpovědět
Prvních 14 dní je to třeba hlídat, ale pak by neměl být pokles větší než cca 0,3 baru za rok. To Vám ale měl říct někdo při uvedení do provozu. Stejně tak to, že tam máte automatické odvzdušňováky a že odvzdušňovat to není třena, jen hlídat vodu a ze začátku je systém hlučnější.
Odpovědět
máme cca 600m trubek, když kotel netopí tak na displeji ukazuje tlak 1,2-1,3, když začne topit tak to stoupne na 1,6-1,7 je to ok? protherm ray 14kw...
Odpovědět
@simurdovie ano to je v pořádku, teplem stoupá tlak
Odpovědět
Zajímavý dodatek:V průběhu těch 4 dní podivného poklesu byla zvýšená teplota vody (teplota prostoru zvýšená z 14C na 21C). Už nevím, jestli tlak poklesl před zvýšení teploty, nebo až po. Po zjištění poklesu na 1bar jsme tlak nezvysili (voda nedoplnena), jen se zase snížil požadavek na teplotu prostoru na 14C(dům je stále neobyvaný). Dnes, tj. po 2 dnech tohoto zjištění se tlak sám částečně zvysil, tj. celkový pokles po prvotním zvýšení před 6 dny jen do 0.1bar. Čím to může být? Pochopitelný by byl nárůst tlaku při teplejší vodě, ne jeho pokles a opětovným vzestup při ochlazení teploty topné vody. (Expanzka je součástí kotle).
Odpovědět
@rad5 samoodvzdušňovací ventily na rozvaděči nemáme, ale kotel má funkci odvzdušňování jako ochranu proti popálení spirály...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?