Jak dobře se reguluje teplota u podlahového vytápění?

Jak dobře se dá regulovat teplota v jednotlivých místnostech při podlahovém vytápění? Když mám radiátor s ventilem tak ventil uzavřu a netopí se, jde něco takového u podlahového topení? že bych např. mohla místnost pro hosty vytápět pouze někdy když budu chtít a ne poád? nebo dá se třeba dokonce nastavit nějak teplota v jednotlivých místnostech ? že bych třeba v obýváku mohla mít 23 a v ložnici 18? jsou tam nějak áčidla nebo jak to funguje. Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale nemám s tím žádné praktické zkušenosti a ani nikdo z mých známých..
Odpovědět
Máme podlahovku a v každé místnosti termostat. Tudíž, každou místnost si navolím, jak chci, Rozhodně nedoporučuji jeden termostat v celém baráku, ale to už snad nikdo dnes nedělá. Takže v každé místnosti si zvolíš teplotu jak chceš. Samozřejmě je to dražší, protože místo jednoho termostatu máš třeba 7. Ale rozhodně se to vyplatí.
Odpovědět
No tak to je úžasné že to tak jde udělat!! to už se těším! a myslím že za vyšší počáteční investici to určitě stojí, při tom pohodlí
Odpovědět
Profilova fotka
@lat my budeme mít termostaty ve všech obytných místnostech, takže si to budeme nastavovat dle potřeby, říká se tomu zónová regulace a sice prvotní náklad vyšší, ale zase to pak také spoří. Škrtit se to ale dá i v samotné rozvodné skříni podle okruhů, což budeme dělat v ostatních částech domu jako jsou chodby atd. Podlahovku budeme mít v celém domě.
Odpovědět
@lat my máme podlahovku v celém domě, jednotlivé místosti máme nastavené v rozvodní skříni - ventil je buď přitáhlý či ne....čidla nemáme, regulujeme to podle pocitu ;-)
Odpovědět
@lat jinak je to přesně, jak psala @keila ....prvotní investice do čidel v každé místosti je vyšší, proto jsme to zvolili takto ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lat Regulujeme stejně jako @breberka a žádný problém. Nastavili jsme to v průběhu první sezony a pak už to bylo v pohodě :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?