Jak se pohybuje cena za pokládku podlahového topení?

Dobrý večer. Jak se tak pohybuje cena za pokládku podlahového topení? U nás se jedna cca o 160m2 a nabídky, které mám prozatím od větších firem jsou dosti infarktové. Ještě budeme poptávat živnostníky na doporučení. Samozřejmě odborníka, ale vůbec mi nejde udělat si správna představa o ceně. Jaké kdo máte zkušenosti, případně doporučte firmu - nejlépe Královéhradecký kraj. A záleval jste někdo sám betonovým potěrem nebo jen anhydritem? Děkuju za názory.
Odpovědět
@kavalenka Taky by mě to zajímalo. Snad někdo odpoví. Já budu teprve firmy na podlahovku poptávat. Ale nějaký odhad by se hodil. Někde jsem četla, že je to od 150 - 200 Kč za m2. Ale netuším, co v tom je - jestli jenom podlahovka nebo už celá podlaha (i izolace, zalití anhydritem či betonem a finální povrch........).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
cca 800 kc/m2
Odpovědět
cca 600 kč/m2 bez DPH bez zalití
Odpovědět
Tak nám podlahové topení zrovna pokládají. Dům má cca 120 m2 , 820 m trubek. Cena materiálu 98 tis. , práce 20 tis. bez DPH a bez zalití a k tomu připočtěte tepel. čerpadlo a jste na 350 tis.
Odpovědět
@karensilva Ta cena za materiál obsahuje co? :-o
Odpovědět
@kavalenka zkuste poptat mistni firmy verim ze Vam to naceni levne - nic na tom neni - kdyz budete smlouvat a reknete realne ceny co se uvadi na netu verim ze se snimi domluvite
Odpovědět
cca 800 Kč/m2 vč.DPH, bez zalití
Odpovědět
Jájsem si podlahové topení v celém domě pokládal sám není to nic těžkého, až to uvidíte jak se to pokládá tak si řeknete, to bych taky zvládl. Jinak doporučuji beton. mazaninu, anhydrit je drahý a není tak kvalitní a začíná se od něho upouštět.
Odpovědět
@milan1965 zaliatie anhydridom a betonom dnes uz vyjde skoro narovnako (zatial je ale este beton stale o cosi lacnejsi, ale zas, treba ho liat viac). preco by nebol anhydrid kvalitny? robite s tym? alebo mate osobnu skusenost?
Odpovědět
Máme v rodině 2 projektanty v případě, že se Vám někde něco vylije, nemyslím tím sklenici vody, ale např pračka, myčka tak je nutné nechat anhydrit nechat vyschnout, jak na to vstoupíte, když je to mokré, tak to popraská, promáčkne se a můžete dělat novou podlahu. Samozřejmě se to nemusí stát nikdy, ale když jsme mluvili nyní na výstavě s firmou, která to dělala, tak nám řekli, toto info a raději dělají bet. mazaninu. Jsou to jejich zkušenosti ne moje. A zkuzte při rekonstrukci vysekávat dlažbu z anhydritu , tak Vám zůstane na dlažbě, při beton. mazanině odseknete jen tu dlažbu.
Odpovědět
ono samo o sebe je najlepsi cemflow, ale aj najdrahsi. kazdopadne, osobne si myslim, ze ak nastane problem priamo v podlahovke tak ak mam beton/cemflow tak som v prdeli, s anhydridom sa teoreticky nieco vymysliet da, aj ked... tiez to nieje med lizat
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?