Jak "zapnout" žebříkový radiátor?

Prosím o radu jak zprovoznit žebříkový radiátor v koupelně...netopí nám. Jsem laik, tak se omlouvám za asi hloupou otázku, ale otočila jsem ventilem a myslela, že automaticky začne topit a ono ne. Z druhé strany ventilu lze ještě povolit nějaký šroub, ale bojím se aby to neteklo. To samé je možné něco povolit v horní části klíčem. Prosím můžete mi někdo poradit. Vyfotografovala jsem spodní část s ventilem i horní část. Moc děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
nám netopilo když byl u něj zavřený kohout na vodu, pokud máte na vodu tak to bude asi dole, nahoře je k odvzdušnění, mžeš si připravit něco na chytání vody a zkusit to nahoře povolit, pokud bude unikat vzduch tak nechat vybublat dokud nezačne téct jen voda, pokud povolíš a nestane se nic tak je tam zavřen uplně přístup vody, to měli my.
Odpovědět
@kristyn.g My jsme povolili ventil a odvzdušnili a pořád nic.
Odpovědět
Teče z toho voda (odvzdušovací ventil)? Jsou teplé přívodní trubky? - Není možné že v přívodních trubkách není voda? - Je to někde uzavřeno?
Odpovědět
Profilova fotka
Dole může být imbus ,tím se zastavuje ventil při montáži.Asi vpravo pod krytkou.
Odpovědět
@maco6666 Ano neco dole vpravo pod krytkou lze odšroubovat, ale bojím se to odšroubovat uplně aby netekla ven voda. Zkusime to tedy povolit a uvidim.
Odpovědět
To co pod žebříkem máte, je šroubení pro jednobodové připojení žebříku. na obou stranách jsou kohouty, jeden je s hlavicí a druhý na imbus. Musíte oba dva povolit stačí o 1-2 otáčky) aby do žebříku tekla voda a pak žebřík odvzdušnit tím horním šroubením.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?