Jaké jsou nejlepší značky krbových kamen a krbu?

Chystame se na stavbu 5kk mensiho (115 m) nizko energetickeho domu s firmou Rymarov. Budeme mit elektro kotel, teplovodni vytapeni v obyvaku, kuchyni a jedne loznici a ve 3 dalsich pokojich teplovodni radiatory. Vzhledem k vyhlassce 78/2013 o energeticke narocnosti budov si musime poridit nahradni zdroj vytapeni a komin. Nic o krbobych kamnech a krbich nevime a musime co nejdrive dat staviteli vedet jaky budeme chtit krbovy kamna nebo krb. Nemame moc mista a tak nevim jestli by se nam vesel do obyvaku standartni krb, cetla jsem ze byvaji vetsi a nebo jsou k dostani i mensi krby? Zajimalo by me jake jsou nejlepsi znacky krbovych kamen a krbu? Jaky typ krbovych kamen nebo krbu vybrat? Je to dobra kombinace s teplovodnim podlahovym vytapenim? Predpokladam, ze by bylo lepsi to mit jen na pritopeni a ne na vytopeni celeho domu? Je tu nekdo ve stejne situaci? Jak resite tuto vyhlasku vy? Slo by komin a krbova kamna obejit porizenim tepelneho cerpadla? Nevim jestli tepelne cerpadlo dava smysl pro mensi dum? A taky nevim jestli by jsme mohli tepelne cerpadlo mit, kdyz mame kombinaci teplovodniho podlahoveho vytapeni a teplovodnich radiatoru? Moc diky
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 my budeme mít tepelné čerpadlo vzduch/voda a podlahové topení, jen v koupelnách budou ještě otopné žebříky a jako doplňkový zdroj krbová kamna Tulikivi. Oslovilo nás to, že již teď splňují normy, které budou zavedeny pro emise v následujících letech.
Odpovědět
@jirinapezl Muzu se zeptat jak velky mate dum a jestli je nizko energeticky? Na kolik Vas cela tato zalezitost vysla? To tepelne cerpadlo by nestacilo na nahradu v te vyhlassce za komin a krb nebo krbova kamna? My mame maly dum tak nevim jestli by se cerpadlo pro nas vyplatilo?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme taky dům od Rýmařova, elektrokotel, v přízemí podlahové topení + krbová kamna, v patře radiátory, v koupelně topný žebřík. Komín máme od nich, Schiedel, kamna zn. Jotul a jsme s nimi moc spokojeni, vytopí prakticky celý dům a ten pak zůstává ráno ještě prohřátý, ale nemáme je jako hlavní zdroj vytápění, topíme v nich většinou na jaře a na podzim;-) Kdyby jsi si přečetla diskuzi http://www.modrastrecha.cz/diskuse/hl... několikrát se to tam řešilo...Fotky kamen mám v galerii;-)
Odpovědět
@jahooodka Tak to mate stejny jak premyslime, ze by jsme to udelali my. Muzu se zeptat jaky mate primo ten model tech kamen Jotul a jestli jsou s vymenikem? Diky moc za odpoved.
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 Máme tato http://jotul.com/cz/vyrobky/kamna/rad... akorát tuším označení 163C, bez bočních skel, ale s konvekční deskou, kamna můžou s ní být blízko stěny, my je máme cca 20 cm, stěna se zahřívá minimálně a teplo jde dopředu;-) Nám teplo stoupá schodištěm do prvního patra;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@boruvka37 přízemí máme 100 m2 a podkroví asi 80 m2, objednali jsme neznačkové tepelné čerpadlo a k tomu dvě nádrže na vodu za 147000.-- a dům by měl být NED
Odpovědět
Profilova fotka
kamna mám od firmy ze Želetavy, máme je 6 roků a bez problémů.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Někde jsem vám tu tuším psala .. ta prvotní investice nákladná je, ale na těchto věcech by se šetřit dle mého nemělo ... jinak co se týče provozu, tak to není nic hrozného :) a máme tenhle www.krby-bef.cz/cz/katalog-produktu/k...
Odpovědět
Profilova fotka
KVS Moravia KLAUDIE VSP 9112.4382 - bordó pravý, chrom Toto mame vybrane my :-). Jsme na tom uplne stejne. 110m2. Elektrokotel vytapeni v podlaze. Je to elegantni a prakticke zaroven. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem ještě zvažoval jestli kamna ano nebo ne, toto byl náš favorit. http://www.lanordica.cz/http/www-lano...
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda taky pekne ale ta cena😂
Odpovědět
Článek se načítá
@jirkonson Problém vidím v té velké rozžhavené ploně . Když máte vařit , tak to není žádná hitparáda být u zdroje co dává 4 až 5kw a pere to do vás. V tomhle jsou jednoznačně lepší klasická plotýnková kamna , kde vám hřejí akorát hrnce . Jak se říká každý svého strujce štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
@jendad Jo s tím souhlasim ale můžu to ovlivnovat jk to roztopim a nehlede na to jde jen o zalozni zdroj. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?