Jaké podlahové vytápění v novostavbě?

Jaké máte zkušenosti z Vašim podlahovým vytápěním? Preferujete vodní nebo elektrické? Máme RD Bungalow o TZ 7,3 kW a rozhodujeme se jestli podlahové vodní s připojením ke krbu s výměníkem nebo elektrické s teplovzdušným rozvodem od krbu. Děkuji za rady ze zkušeností.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,máme El.kabely a krb,zatím stavíme
Odpovědět
preferují vodní, z jednoho krásného důvodu. Vodu v podlahovce může ohřívat cokoliv (plyn, elektrika, krb, pelety tepelné čerpadlo) zato pokud se natáhnou kabely, bude to jen na nich. A předpokládejme, že za 20 let může být situace s cenami a dostupností elektřiny naprosto odlišná. Vzhledem k posledním 10ti letům, kdy cena byla ohromně vysoko a docela dole.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v celém domě vodní ze stejného důvodu, jako píše velman.. a v koupelně ještě na tom elektrické rohože...
Odpovědět
Mám 100 m2 obytné plochy, přízemní dům obdélník se sedlovou střechou(v podkroví je jen pracovna a sklad). Vytápění jsem zvolila podlahové el.kabely. Plyn máme daleko a údržba, pravidelné revize plynového kotle se mi finančně nevyplatí. Na ohřev vody mám na střeše soláry - ty jedou od jara do podzimu, jinak el.kotel. Pro pohodu (a případné výpadky elektřiny) máme krb (stačila by bohatě i krbová kamna) - teplovzdušné rozvody nemáme - jen vývod do pracovny na půdu. Měsíčně mně stojí sakum pakum elektrika 1700,-Kč (jsme 3 - klasická domácnost - myčka, sušička, nonstop PC, čerpadlo na vodu, celé léto čerpadlo u bazénu). Výhody u el.topení - v každé místnosti mám tolik stupňů kolik potřebuju. Můžu vytápět jen koupelnu a nejede mi celý rozvod. V každé místnosti máme čidla, takže když zatopíme v krbu tak se automaticky podlahovka vypíná a topí jen v místnostech kde se teplo z krbu nedostane. Máme 20 hod.noční proud. Zdražení el.se teda nebojím. Měli jsme v minulém domě plynový kotel (zateplený nový dům, nový kotel) a platili jsme 2 x tolik za el.a plyn a to se dotápělo tuhýma když byla velká zima. Po těch zkušenostech už jsem do plynu nešla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?