Jaké radiátory vybrat?

Profilova fotka
Rekonstruujeme starý dům a plánujeme vytápění klasickými radiátory vytápěnými plynovým kotlem. Projektant nám ukazoval pár typů radiátorů - Lipovica, Korado... ocelové nebo hliníkové. Ptala jsem se i na litinové, ale asi jsem vypadala za exota, prostě se mi ale líbí, jak drží teplo (dostala jsem přednášku, jak jsou neekonomické a jak bych musela v případě přetopení větrat). Máte nějaké tipy na radiátory, se kterými jste spokojeni, hezky vypadají, dobře se udržují, nejsou hned po vypnutí studené atd.? Já se v tom vůbec nevyznám a z mých zkušeností si z našeho starého domu od rodičů pamatuju jen hliníkové radiátory, u kterých mi při topení plynem bylo pořád jen zima.
Odpovědět
Litina je moc fajn, dlouho drží teplo a měla by mít delší životnost. Rychlejší náběh mají asi deskové radiátory. My zvolili žebrové ale plechové - litina by byla moc fajn, ale těžká, do patra nad klenbu a do zdi jen z kamenů na hlínu jsme nechtěli riskovat. Litinový by vážil přes 300 kg, plechový má nějakých 70 či 80... Je to Isan Atol.
Odpovědět
Profilova fotka
@wegar Moc díky za tip, kouknu na to... Je pravda, že naše horní patro je docela křehké, ale litina tam až do teďka byla... S tou váhou mě to nenapadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
teď jsem koukla na web a našla toto: http://fm-radiatory.cz/isan-otopna-la... - mít tak po celém domě lavičky :D
Odpovědět
Profilova fotka
Má ještě někdo nějaké tipy? Pořád nemáme vybráno :(
Odpovědět
S vyšší účinností jsou plechové radiátory s ŘÍZENÝM ZATÉKÁNÍM. Vyrábí Korado.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?