Jaké zvolit vytápění pro upravenou Lyru?

Profilova fotka
Ahoj střecháčci, budeme stavět tento typ domu (jedná se o upravenou Lyru. Stavební materiál na obvodové zdi Ytong Lambda 45, garáž 35, bez zateplení. Půda zateplená vatou a základová deska polystyrenem. Okna trojskla plus 5 střešních oken. 4 členná rodina. Stavba bude na Vysočině. Tepelné ztráty ještě nejsou vypočtené. Naše představa byla hlavní zdroj tepla krb s výměníkem a akumulační nádobou, záložní zdroj elektřina. Víme že mít krb jako hlavní zdroj je řehole na práci. Teď ale hodně přemýšlíme a nevíme zda to je nejlepší, jaké byste zvolili vytápění vy. Děkuji za reakce
Odpovědět
Zdravím, já bych hlavně takový tvar postavil v pasivu, takže bych se soustředil na zateplení a orientaci ke světovým stranám a pak bych vytápěl třeba klimatizací. Ve vašem případě bych šel do plynového kondenzačního kotle a natápěl tu akumulační nádobu, kterou bych měl spojenou i s tím krbem a topil pak teplovodní podlahovkou.
Odpovědět
volila bych variantu elektřina a doplněk krb samotíž...
Odpovědět
Profilova fotka
nebylo by od věci nejdřív napsat tepelne ztraty objektu
Odpovědět
@ivi05 máte projekt a v něm by měly být tepelné ztráty.To je základ a od nich se vše odvíjí.
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel ztráty nejsou ještě vypočtené, že projekt se bude kreslit od nového roku. První odhady vychází kolem 6kW.
Odpovědět
@pknotov no tak krb samotiz do akumulacky ve stejnem patre je uchylka mimo normu. Jeste jsem nevidel nikoho, kdo by na to mel vypocet. Ale realne to ma spousta lidi a jsou presvedceni ze je to ok. A taky uz jsem to videl zkurvene.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?