Jaký kotel pořizujete do domů na vytápění?

Ahoj, zajímalo by mne co si pořizujete do nových či zrekonstruovaných domů za výtapění. Konkrétě: kotele na plyn, elektrokotel či kotle na biomasu (brikety, pelety, štěpky).
Odpovědět
Profilova fotka
elektrokotel ;-) Zatím máme kbovky, topíme dřevem a dotápíme v mraze akumulačkama ;-)
Odpovědět
plyn a přitápíme si krbíkem
Odpovědět
Tak my určitě vytápění biomasou, ještě nevíme jestli peletkami nebo štěpkou, sle dnes můžete zažádat o podporu na ekologické vytápění pro fyzické osoby, je dobré mít v záloze plyn nebo el.topení. podpora : http://www.sfzp.cz/sekce/87/uvodni-st...
Odpovědět
Určitě bych doporučila kotel na peletky. Vzhledem k ekologii, dotaci ale také výhřevnosti a výkonosti je dnes z nejlepších na trhu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
plynovej turbo kotel a krbík ;-)
Odpovědět
Podlahové topení, kotel na tuhá paliva + solární panely na střechu, kamna (později krb).
Odpovědět
Profilova fotka
meli jsme elektrokotel a krbovky
Odpovědět
jak lze získat dotaci na kotel na ekologické vytápění, já jsem to na těch stránkách sfzp nějak nenašla :-(
Odpovědět
My máme kotel na dřevoplyn.Topíme uhlím a dřevem, kotel to zplynuje takže vlastně plynem. :-D
Odpovědět
Zuny, podpora příloha II. http://www.sfzp.cz/sekce/163/strucne-... jsou tam vyhlášené programpouze do konce r. 2007, zavolej si nebo napiš jakto je na letošní rok Vím, že nejen žadatel musí splňovat x kriteriíí ale taky dodavatel kotlů..někde sem to našla, tak to sem pak umístím.
Odpovědět
info o dotacích na ekologické vytápění pro RD : http://www.ezv.cz/stranka-dotace-7
Odpovědět
Profilova fotka
malok - zajímalo by mne, jestli peletkami topíte, a když tak jakými a odkud je berete?Pokud máš zaručený kontakt na dodavatele, tak sem s ním :-) My totiž kotel na peletky taky chtěli(ne na ty dřevěné, páč to vyjde stejně draho jako dřevo, se kterým je daleko menší práce je sehnat a výhřevnost zplyňovacích kotlů je takřka stejná).Narazila jsem totiž na problém s dodavateli peletek. Dostala jsem sice přímo od výrobce kotlů seznam dodavatelů, dala jsem si práci s tím je obvolat, ale 90% produkce peletek jde do zahraničí. Našla jsem jednoho na Moravě, ale doprava by mě přišla zatraceně draho :-D Dokonce jsem byla protivná na Aqua-thermu a bombardovala tam vystavovatele dotazy ohledně dodavatelů. Ani jeden nebyl schopen dát zaručený kontakt na dodavatele rostlinných peletek, který se spokojí i s maloodběratelem, jako bychom byli my ]-( Kdybych byla zemědělec, šla bych do biomasy, ale my se nakonec rozhodli pro tepelné čerpadlo v kombinaci s krbem. Ještě k těm dotacím, zjistěte si nejdřív cenu tepelného auditu ve vašem regionu, a pak zhodnoťte, jestli se vám vyplatí. Jinak uvedené výše dotací jsou maximální - nemusí vám tedy poskytnout její plnou výši. Aspoň takhle mi to bylo řečenou tou dámou tady v Plzni :-| Ale Bursík říkal, že od roku 2008 to bude lepší, tak jsem zvědavá :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahojky, tak jsme byli na veletrhu a pátrali tam po tom, zda čerpadlo či peletky.... vypadá to spíše na peletky. spaagetko, narazili jsm etam na dvě firmy, které jsou sice z Moravy, nicméně teď do 14 dnů budou fungovat i v praze, za km si účtují 5-8 Kč. jedni jsou wéwéwé tečka ekopaliva tečka com, druzí wéwéwé tečka ekopel tečka cz je tu někdo, kdo topí peletkama????
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s kotlem ROJEK,tenhle kotel by měl být určen na vytápění uhlím a dřevem a je z litiny, tak by mě zajímaly nějaké názory... Četla jsem že anney psala, že topí na dřevoplyn, máte k tomu také nádrž na vodu a jakou značku kotle máte, popřípadě spokojenost nebo naopak???
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
netopíte někdo dřevěnými briketami? zajímalo by mě kolik tun koupit na zimu...
Odpovědět
@janickabez Dobrý deň, množstvo závisí od toho, koľko energie potrebujete dodať do domu na kúrenie. A to závisí od veľkosti domu a od miery zateplenia.
Odpovědět
@janickabez Dobrý den, dřevěnými briketami teď topíme v kotli na chalupě - nový Viadrus (nějak tak se to jmenuje) a spotřeba dle mého docela velká, lepší je asi dřevo, ale to je jen můj "ženský" názor 8-) .
Odpovědět
Ahoj, my budeme topit tímto kotlem. :-) http://www.varimatik.cz/index.php
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj Máte nekdo zkušenosti s kotlem na peletky s podavačem?? Chtel bych ho do zrekonstruovane RD, cca160m2 a chtel bych vedet jak jstem snim spokojeni.. poruchy? kolik protopite?? jak casto ke kotli chodite?? dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.agtopeni.cz/zavesne-plynov... a krbová kamna na přitápění ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ronyx budeme to mít úplně stejné jako vy :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?