Jaký máte objem zásobníku na teplou vodu?

Zdravim. Jsme 4clenna rodina a tedka budu kupovat kotel s neprimoohrivanym zasobnike. Jaky volit 120 nebo 160L ? Napiste jaky objem mate vy a pro jak pocetnou domacnost. Diky
@liborec zkus prohledat starší témata ;-) http://www.modrastrecha.cz/forum/tope... http://www.modrastrecha.cz/forum/tope...
120 l. dva dospělí, jedno dítě.
Profilova fotka
@liborec Sme zatial dvaja. Mame 120 l a uz sa nam stalo, ze ked sme sa sprchovali obaja v rovnakom case, samozrejme kazdy v inej kupelni :), tak nam dosla tepla voda.
Profilova fotka
@liborec My máme na 300 l...jsme tři. Zásobník je rozdělen na dvě části...jedna se vytápí kotlem a jedna solárama...využíváme na napouštění bazénu
My jsme 4 a zrovna teď objednávám 160 l. Myslím, že jsem toho na netu pročetla dost a tohle mi přijde optimální.
Máme 160l a jsme čtyři a v pohodě
U plynového staci 120l víc je zbytečné
Jsme pětičlenná rodina, každé dítě se chodí sprchovat samostatně. Zásobník máme 1000l a když děti nehlídáme, tak se dohromady sprchují hodinu a vyplácají přes 250 litrů vody.
Ja si myslim, ze otazka nie je polozena spravne, resp. chyba udaj o zdroji tepla (typ a vykon). Ine to bude u plynoveho kotla, tepelneho cerpadla, elektrobojleru, alebo solaru.
jj to mas pravdu Je jasne ze u solareu se davaji vetsi zasobniky Tak zpresnuji. Zdroj tepla bude plynovy kondenzacni kotel - vykon 4,9 - 22 kW.
@liborec 120 l zasobnik z 10 na 55 stupnov ohreje 22 kw plynovy kotol zhruba za 18 minut
120l, 4 lidičky, používaná sprcha a pro děti vana. máme velkou vanu takže napustíme nadvakrát
Článek se načítá
Profilova fotka
Máme 60 l a v pohodě vystačí...
U kotla s takymto vykonom musi stacit 120 l, teoreticky aj 60 l.
@liborec k plynovému kotlu, ktorý má spravidla vysoký výkon, postačí 80 litrový prípadne dajte zostavu so 60 litrovým a ak sa Vám oplatí so vstavaným zásobníkom, tam býva len 45 litrov - ale horný výkon je napr. 16 alebo až 24 kW a kotol to stíha dohrievať my máme len el. bojler 125 litrov, výkon špirály 2 kW a v pohode (a to ešte stíha aj pokryť kúrenie, dom je pasívny)
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?