Jaký je nejlepší způsob regulace ke kondenzačnímu kotli a podlahovému topení?

možnosti: -ekvitermní regulace (přijde mi zbytečná vzhledem k velké setrvačnosti podlahovky) -prostorový regulátor v každé místnosti (zbytečné ze stejného důvodu, doladění lze provést manuálně nastavením průtoků) -prostorový regulátor na zdi v 1 obytné místnosti
Odpovědět
Ekviterm je pro podlahovku právě nejlepší. Nejrychleji (nejdřív) reaguje. Prostorový termostat je pomalý.
Odpovědět
Díky. Asi půjdu nakonec do ekvitermu. Umístění čidla venkovní teploty plánuji na severní stranu jdomu, ale kam umístit vnitřní regulátor, který s ním komunikuje a je napojený na kotel? Také do nejstudenější místnosti, i když není obývací a chodit někomu do pokoje? Nebo to dát na vnitřní chodbu? Obývací pokoj je spojena s kuchyní, osvětlení východ, jih, západ, navíc tam bude výhledově krb, takže nevím, jestli by regulátor v tomto místě nezpůsoboval zimu ve zbytku domu (regulátor Bosch CW100). Díky.
Odpovědět
Dobrý den,taky sem to řešil dlouho a nakonec dobře nastavil a spokojen. Termostat určitě do nejstudenější mistnosti,tzn.chodba.Mám stejné topení co vy.
Odpovědět
Chce to jen dobře si nastavit teplotní křivku. To musí každý sám dle TZ
Odpovědět
Profilova fotka
@walckiers Ekviterm za Vás neubere topení, když bude svítit sluníčko, ani když si zatopíte v krbu. Z principu je to tedy nejméně ekonomické řešení. Pokud dáte prostorový regulátor do obytné místnosti, na slunce i na zatopení v krbu zareaguje snížením výkonu. Zima nebude, do vzdálenějších místností teplo doteče prostupem příčkami. S ekvitrermem mají některé značky obrovské problémy, například https://www.energoportal.cz/forum/ply... nebo http://kondenzace.kvalitne.cz/kks/vit... V obou případech bylo potřeba kotle důsledně nastavit tak, aby zbytečně necykovaly. Samo od sebe to nefunguje. Třeba budete mít větší štěstí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?