Jaký zvolit zdroj vytápění? Tepelná ztráta 7,7kW.

Zdravim vas vsechny, mam dilema, projektant nas od zacatku uklidnoval ze budeme mit tepelnou ztratu u novostavby 4-5 kw. Nastavil jsem tedy vytapeni pomoci topnych kabelu a rostu + krbova vlozka. Nicmene ted nam predal kompletni projekt s tepelnou ztratou 7,7 kw! Jsem ted v nesnazich :( jaky ted mam zvolit zdroj vytapeni? Dekuji za vase nazory...
Odpovědět
Profilova fotka
@andrew1 chtěl bych po projektantovi úpravy, které povedou ke snížení tepelných ztrát. Ideálně pod 4kw. Je to smysluplnější investice, než vymýšlet dražší způsob vytápění.
Odpovědět
@andrew1 Jak velký ten dum je a jaký tvar má ? Ono pokud dum bude mít 300m2 a bude členitý , tak se těžko dostanete na 4kw . Takovou ztrátu dosáhnete u menšího kompaktního domu.
Odpovědět
@andrew1 Jsou v podstatě 2 cesty-snížit TZ, nebo změnit zdroj vytápění-ve vašem případě nejspíš TČ.
Odpovědět
Profilova fotka
@andrew1 Projektanti většinou netuší co počítají. Proto jim lítají hodnoty klidně o 100%. Proveďte si tedy kompletní teplotní analýzu domu podle reálně použitých materiálů a pak snadno a především pravdivě odvodíte, jaký systém je pro vás nejvhodnější. Stačí vygooglit „vavra kondenzace“ a dočtete se jak na to.
Odpovědět
Projektant meni zatepleni 20 cm polystyren bily za sedy a prida 5cm na zatepleni do podlahy...tak uvidim. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@andrew1 Tímto opatřením Vám u bungalovu 10x12m ušetří na TZ při -10°C 150W, u patrové budovy kolem 200W. Vy potřebujete ušetřit 10x víc. Začal bych opravdu přepočítáním budovy. Tedy délka, výška obvodových zdí a jejich materiály, plocha oken a jejich tepelné vlastnosti. Skladba střechy a podlah/tloušťky izolací. Pak můžeme řešit, co dál.
Odpovědět
Profilova fotka
@andrew1 vymenit cihlu za drevo a hned bude teplo :-)
Odpovědět
@geodett To je fakt, cihlama se topí strašně blbě. :-)
Odpovědět
Máme jednopodlažní dům 147m2 podlaha + 2garáž.Obvod. zdivo ytong 25 a polyš 20 cm, okna trojskla. Tak nakonec, jsme se "úpravami" dostali na 4,7kw a nechal jsem to spočítat i energet. technikem, tomu vyšlo 4,5kw. Takže budeme mít topné kabely + rohože. Ještě mě zaujala folie, A potom vybrat firmu :-S
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?