Kdy zacne topit

Profilova fotka
Zdravim. Chtel bych se zeptat, za jak dlouho od zapojeni podlahovky zacnou byt videt stoupajici stupne? Mam teplovodni podlahove topeni, a za 24h zadny stupen nahoru.. jde o novostavbu. Dik
Odpovědět
No to záleží zda topíte dostatečnou teplotou, pokud ta teplota nepokryje tepelné ztráty tak to stoupat nebude. První dny se ale má topit mín a postupně to zvyšovat. Takže na teplotu v domě bych moc nekoukal a spíš si hlídal ty stupně podle schématu topné zkoušky.
Odpovědět
@pa_tas Jaký je zdroj tepla, jak teplou vodu do PT pouštíte, jaké jsou průtoky na jednotlivých smyčkách? Doufám že nemáte nějakou zónovou regulaci.
Odpovědět
@pa_tas Jakou máte tepkotu nyní? Např. ze 16 na 17stC to trva dle nastavení 3 hodiny.
Odpovědět
@martin_s pokud má novostavbu jak píše a ještě netopil, předpokládám že ne, tak v technických listech jak anhydridu tak betonu (ty by měl mít od dodavatele) jsou daná jasná pravidla pro topné zkoušky/vysoušení podlahy. Proto jsou otázky položené jako v případě @Pa_Ťas na draka 🙂 a jestliže by měl pouštět prvních 24 hodin pouštět do podlahy vodu 20 st tak nemůžu radit o kolik st. se zvýší teplota za x hodin. Ale to jen na okraj, prudit nechci.
Odpovědět
@lto007 To jsou dotazy na lidi co mají křišťálovou kouli. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@pa_tas topič: záleží na tom, jestli je to první topení, tudíž vlažnější voda, tak to potrvá dlouho. Dejte si teploměr na podlahu a porovnávejte teplotu vody a podlahy. Než se ohřeje vzduch tak to trvá ještě o něco déle.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?