Klimatizace, jakou značku vybrat?

Zdravím všechny :-) Chtěla bych poprosit o typy a zkušenosti s klimatizací. Jakou značku si vybrat pro zabudování do obyváku. Slyšela jsem o LG, Gree... Jakou máte vy? Děkuji za rady :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já mám Coolexpert na doporučení známého, který si jich po firmách namontoval již několik a po mnoha letech stále bez jediného problému. Výhodou je u nich cena a možnost samo montáže. ( já s jednou klimou vytopím i vychladím celou bytovou jednotku 75 m2 v poho a stálo mě to tak 9tis a jedno odpoledne práce. 3vagr si nechal dělat firmou od "lepší značky" a dal za to snad 35 tis.)
Odpovědět
Profilova fotka
jo a dělaj to poláci.
Odpovědět
taky máme Coolexpert, spokojenost ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@lucijeje delali jste si samu, či firma?
Odpovědět
@hhranolka ... koupili sme na netu ...namontoval nám známý, který to dřív dělal za symbolickou cenu ...
Odpovědět
Profilova fotka
mame toshibu. chtel jsem multisplit a tam je to uz trosku slozitejsi. v podstate na vyber Toshiba, Daikin, LG, mozna neco dalsiho ale nevim o nich.
Odpovědět
Profilova fotka
Ráda bych se připojila... Jsem absolutní neznalec, ale potřebovala bych doporučit nějakou klimatizaci do přízemí, které obyvame prakticky pořád 😁 pokud nejsme na zahradě... Jedná se o obývák, jídelna, kuchyně, cca 45m2.... Rádi bychom asi na zeď zavěšenou, ale nechám si poradit např dle zkušeností. Vím, že jsou i nějaké mobilní, jaký je tam pak rozdíl? Spotřeba, nebo delka pouštění... Děkuji vsem.
Odpovědět
@zuzka3112. Dobrý den, nejspíše myslíte nástěnnou vnitřní klimatizační jednotku. Pro Váš prostor ( kuchyně + obývák ) odhaduji výkon 5 KW. Max. příkon klimatizace cca. 1,6 Kw. Mohu doporučit. Daikin, Fujitsu nebo LG. Před montáží jednotky je vždy důležité myslet na odvod kondenzátu z vnitřní jednotky a taky na el. přívod 230V k venkovní jednotce. Dnes se dodávají jednotky s invertor kompresorem, fix už je tabu. Mobilní klimatizaci nedoporučuji hned z několika důvodů. Musíte hlídat odvod kondenzátu, mimo dům musíte vyvézt výfukové potrubí od kondenzátoru o průměru 125 mm, vysoká hlučnost, vyšší příkon a celkově menší komfort. Dnes slouží klimatizační jednotky k přitápění.
Odpovědět
@zuzka3112. Pro Váš prostor 45m2 se dá kvalitní klimatizační jednotka s výkonem max 5 KW možná i menším, záleží velkých oknech atd pořídit za 31 - 34 tis včetně montáže bez dph. V případě modernějšího designu, možností wi-fi a dalších novinek jde cena hodně nahoru. Snad jsem trohu pomohl.
Odpovědět
Existuje mnoho dobrých značek. Obecně je vhodné se vyhnout těm v hobby marketu. Určitě volte moderní koncepci A/A nebo i A+/A+. Druhou věcí je montáž. Nechte si od montážní firmy vystavit prodlouženou záruku obvykle 2+3.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@petr1984 ahoj, vypada to, ze mas dost zkusenosti, tak bych se taky rada zeptala. Ja mam podobny obyvak s kuchyni, jak psala Zuzka a tri 14ti metrove loznice. Kdyz dam jednu jednotku do obyvaku (jakoby na jednom konci domu) a druhou do loznice (jakoby na protejsim konci domu), da se spolehat na to, ze to zvladne zchladit pri otevrenych dverich cely dum? Nebo je opravdu potreba mit v kazde mistnosti kus? Dekuju
Odpovědět
Pošli mi prosím nějaký půdorys, třeba nakreslený rukou. A m2 místností. Mrknu na to.
Odpovědět
Článek se načítá
s dovolením se připojím k dotazu (nechci zakládat nové téma) Necháváte běžet klimatizaci, i když jdete na chvíli ven? třeba na půl hodiny nebo tak nějak? Bojím se nechat ji zapnutou, aby se něco nestalo (zkrat atd. )
Odpovědět
Profilova fotka
@victress to bys nemohla nechat zapnutou ani pracku a radeji vytahovat ze zasuvky i treba televizi. nechavame zapnuto, pokud je horko a vime ze za chvili prijdeme. ted vymyslim centralni dalkove ovladani, abych mohl zapinat i prers internet.
Odpovědět
@victress Klimatizace by mela mit režim jako topení-trvale temperovat. Je to výhodnější na spotřebu el. energie. My ji máme nově, syn je doma, tak temperujeme, máme ovládání WiFi a v mobilu, to zatím nevyuzivame. Asi bych se toho ale nebála, bojler, kotel jedou taky celý den.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Poradíte mi prosím, kde si nechat udělat cenovou nabídku na klimatizaci? Máme podkrovní byt, a potřebovali bychom asi nějakou silnější, máme velký prostor.
Odpovědět
@fifa77 a odkud jste ? :)
Odpovědět
Mame Daikin, maximalni spokojenost.
Odpovědět
Hledám nějakou firmu nejlépe Brno a okolí. Vím že to teď už nebude asi hned, ale docela na to spěcháme.
Odpovědět
My sme při přestavbě využili služby nějakého pána z Jaroměře, dokonce nám i poradil jakou jednotku zvolit. Jméno firmy si nepamatuji, ale máme uložené číslo přímo s montážníkem, zkuste zavolat: 774 140 . 005
Odpovědět
My máme klimatizaci Gree. Zkus se obrátit na 81klima.cz Mají pobočku v Brně. Poradí ti i s výběrem výkonu jednotky.
Odpovědět
Na 3 pokoje mam multisplit s cerpadlem na odvod kondenzatu, na obyvak mame samostatnou, znacka acond, A++ chlazení a A+ vytápění, znamy má acond už 7 let a bez jeidného problému, kompletně celý dům vychází na 115 tis kc, s moznosti na wifi, paramwtry uplne stejne jako od samsungu co mam nabidky ale tam jsme se pohybovali okolo ceny 200 tis. Spatna dostupnost dilu, acond a daikin servis ve velmi rychlem case, ceny dilu za hubicky, kdyz to bude chladit je me jedno co to bude pohanet, pro me je dulezity vysledek a uspora energie, cena servisu a rychlost je take velmi dulezita ve vedrech kdyz to prestane fungovat tak abCh cekal mesic na dily... máme rozvody pripraveny uz v hrube stavbe.
Odpovědět
Mohu se připojit k tématu... Máte někdo zkušenosti s klimou s připojením na WiFi? Jak dobře to funguje a jakou značku /typ bystd doporučili? Jezdíme docela pryč a máme malé děti, tak bych preferovala klimu zapnout už v době, kdy jsme třeba venku, aby bylo vychlazeno, když přijdeme a nefoukal pak na nás studený vzduch. Jo a náhodou tip na nějakou firmu z Prahy nebo okolí? Jsme dolni pocernice. Díky moc. Jinak bychom potřebovali multisplit na 3 jednotky (obývák dole 34m2, pokoje nad obývákem 15.a 17m2). Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@figurka1 zkus m-klima. delali mi multisplit a dobry, jak jednani s majitelem tak montazni ceta byla v poradku.. Dodavaji Toshibu, Daikin, Hokkaido. ja mam u toshibu, u ktere pred par lety moznost wifi poradne nebyla, ale ted uz nejaky modul maji. Daikin ho mel primo v sobe uz tehdy. Hokkaido neznam.
Odpovědět
@figurka1 Máme a funguje bezvadně. Využíváme druhým rokem. Máme Daikin od fi Klíma Energy a Matičkovi mohu vřele doporučit (jsou z Týniště nad Orlicí)...má i dcera v domečku vedle nás, klidně mohu vyfotit, kdybyste chtěla
Odpovědět
Mám objednanou značku Midea. Měla by jít napojit i na Loxone přes nějaký plugin. Ale teprve čekáme na montáž. Známý ji má a nemůže si vynachválit.
Odpovědět
@alexxa007 Super, k nim se chystame. Dekuju za doporuceni.
Odpovědět
@keany dobrý den, jakou Mideu? My zvazujeme Mission s wifi. Protože rozdíl oproti Toshiba a Daikin je docela velký. Nacenili nám multisplit 3 na 85 Midea, 100 Toshiba a 110 Daikin.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?