Klimatizace mimo místnost

Ahoj, Jde udelat klimatizaci tak, ze jednotka bude nekde v podkrovi a pres sadrokartonovy podhled by sla jen trubka s vydechem chladneho vzduchu do pokoje (pokoju)? Abych nemusel mit tu osklivou jednotku na ocich. Dekuji Marek
Odpovědět
Tak si kupte hezkou jednotku. Jsou jich spousty https://www.google.cz/search?q=toshib... Nicmene i ta varianta co rikate, je mozna, akorat to bude drazsi a ne tak "dobry" jako v pripade tech jednotek v pokoji.
Odpovědět
@maximsoon určitě to lze udělat jak píšete... běžně se tak dělá klimatizování komerčních prostor. Nicméně počítejte s tím že 100m3/hod vzduchu dokáže přenést cca 1kW výkonu, takže pokud potřebujete silnější jednotku, budou muset být rozvody dost velké (když budou malé, budou hlučné)
Odpovědět
Profilova fotka
A je klima potrebna? Mame nizkoenergeticky dum a i v tech nejvetsich vedrech jsme doma nemeli vic nez 25,5
Odpovědět
@zeneva my mame km betu sendwix 24cm + 20 cm polyse - top okna. Takze jsme na hranici pasivu. Dum je cely na jih s velkymi okny a fr. Dvermi. Rad bych v noci mel v pokoji max 22 stupnu.
Odpovědět
@requied tim padem bych nemusel nikde nic vrtat, jen to hodit do podhledu a zbytek neresit. Jinak bych musel tahat elektrinu a vodu atd.
Odpovědět
@maximsoon když se podíváte ke mě do alba, tak tam někde je fotka jednoduché přestavby normální klimatizace na centrální. Já ji tedy hlavně používám pro topení, ale chladit to umí taky. Ten box by byl lepší z nerezu nebo alespoň hliníku, nicméně u mě na topení nevadí ani to lamino. Samozřejmě se nechá koupit i samotný výměník rovnou určený do potrubí, jen jeho cena bude vyšší než cena celé normální klimatizace.
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon tak to potom ano, velky okna jsou dobry topeni :-)
Odpovědět
@maximsoon tahat musite stejne. od venkovni jednotky k ty do podhledu musite pritahnout roury a vyresit odtok kondenzatu.
Odpovědět
Jinak ja to tak mam. V podheldu mam schovanou kanalovou a do trech mistnosti mi vede vzduchotechnika a do ctvrty mam Emuru priznanou kvuli lepsi funkcnosti
Odpovědět
@maximsoon Stačí použít kanálové klimatizace . Ve vyhledávači určitě něco najdete http://www.klimatizacedodomu.cz/www-k...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@hafanek2 dobrý den, mohl bych vás poprosit o více informací ohledně vašeho řešení klimatizace? Uvažuji o něčem podobném. Děkuji Petr S.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak dejte klimošku ven, to by nešlo? Asi bych to skrz ten sádrokarton nechtěl dělat. Co budete dělat v případě poruchy? Nebo si poraďte s firmou, která montáž klimatizace řeší. My máme od https://www.aaaklima.cz/montaz/ a docela nám poradili. 🙂 Ale my jsme dávali klasickou klimu z venku a rozvod přes vzduchotechniku. 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?